Актьорът Бил Кобс си отиде на 90 години

Снимка: JON KOPALOFF/FILMMAGIC

Актьорът Бил Кобс си отиде на 90 години

Снимка: JON KOPALOFF/FILMMAGIC
Сподели

Бил Кобс, виден американски актьор с роли в повече от 150 филма и телевизионни предавания, почина във вторник на 90-годишна възраст, съобщиха Ройтерс и АП, позовавайки се на семейството му.

„Любим партньор, голям брат, чичо, кръстник и приятел, Бил

наскоро щастливо отпразнува 90-ия си рожден ден,

заобиколен от скъпи близки“, написа брат му Томас Кобс във Фейсбук. Той добави, че актьорът е починал „спокойно“ в дома си в Калифорния.

Сюзън Закари, дългогодишният мениджър на артист,  заяви в изявление: „Той беше лоялен и скъп… вдъхновяващ актьор, режисьор и човек. Той ще липсва на всички, които го познаваха“.

Бил беше изключително талантлив актьор и режисьор. Обичаше занаята си, колегите, семейството и приятелите си.  Беше изключително щедър с времето, енергията и подкрепата си за изгряващи таланти“, добавя Закари.

„За мнозина той беше почитана икона и заслужено“,

категорична е тя, цитирана от People. С кариера, започваща от 70-те години на миналия век, Кобс има роли във филми като „Бодигард“ (1992 г.) с Уитни Хюстън и Кевин Костнър и „Нощ в музея“ (2006 г.) с Бен Стилър. Има и малка роля в хитовия сериал на HBO „Семейство Сопрано“. През 2020 г. Кобс печели награда „Еми“ за участието си в канадското детско предаване „Дино Дана“.

Актьорът, който е роден в Кливланд, Охайо, служи във Военновъздушните сили на САЩ в продължение на осем години. Започва актьорската си кариера на 36 години.

Актуално

Избрано за вас