Разследват Кейти Пери в Испания заради новия ѝ клип

Снимка: Getty Images

Разследват Кейти Пери в Испания заради новия ѝ клип

Снимка: Getty Images
Сподели

Кейти Пери е разследвана в Испания заради новия си видеоклип към песента „Lifetimes“. 39-годишната попзвезда пусна миналия четвъртък (8 август) видео, посветено на Балеарските острови, в което се вижда как тя прекарва деня си на плажа преди да отиде в клуб в Ибиса. Оказва се, че някои плажни сцени са заснети в дюните на S’Espalmador на близкия остров Форментера, а

това се смята за защитена зона

В изявление на Министерството на земеделието, рибарството и природната среда на Балеарските острови се казва, че продуцентската компания, отговорна за видеоклипа, не е поискала „разрешение от регионалното министерство за извършване на снимките“. „Ето защо са предприети предварителни действия по разследване“, се казва още в съобщението.

S’Espalmador е необитаемо островче, разположено на север от Форментера, с дължина около 1,8 мили. От 1980 г. е част от природния парк Ses Salines de Ibiza и Formentera. Според туристическия уебсайт на регионалното правителство дюните на малкия остров, който е частна собственост, са с „голяма екологична стойност“, пише BBC.

След това обаче уточнява, че не смята действията на Пери за „престъпление срещу околната среда“. Това се разглежда по-скоро като нарушение, пише independent.

Снимка: Lifetimes music video

„Lifetimes“ е вторият сингъл от предстоящия седми албум на Пери „143“, който ще бъде издаден на 20 септември. Първият сингъл, „Woman’s World“, беше посрещнат със смесени реакции от критиката. Той дебютира на 63-то място в класацията Hot 100 на Billboard, отбелязвайки слабото начало на дългоочакваното завръщане на поп звездата. В Обединеното кралство песента стартира под № 43.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас