Британският премиер: Ракът на Чарлз III е открит рано

Снимка: AFP

Британският премиер: Ракът на Чарлз III е открит рано

Снимка: AFP
Сподели

Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак съобщи, че ракът на крал Чарлз III е бил „хванат рано“. Все пак изтъкна, че е останал шокиран и натъжен от новината за болестта на монарха. Той изтъкна, че всички се надяват кралят „да получи лечението, от което се нуждае, и да се възстанови напълно“.

„Кралят ще бъде в мислите и молитвите ни. Ще го подкрепяме и се надяваме да преминем през това възможно най-бързо“, коментира Сунак пред The Guardian.

Новината за заболяването на британския монарх беше съобщена късно снощи от пресслужбата на Бъкингамския дворец. В позицията им беше подчертано, че

Чарлз III не страда от рак на простата,

въпреки първоначалните предположения, свързани с негов скорошен урологичен преглед. Монархът веднага започна амбулаторно лечение и отложи публичните си ангажименти. Той обаче ще продължи да изпълнява конституционната си роля на държавен глава – ще подписва документи и ще провежда частни срещи.

Кралят лично се е обадил на двамата си синове, както и на братята и сестрите си, за да им съобщи новината преди да се превърне в публично достояние.  Херцогът на Съсекс Хари, който се премести да живее в Щатите със съпругата си Меган Маркъл и двете си деца – Арчи и Лилибет, ще отпътува за Обединеното кралство, за да бъде с баща си.

Актуално

Избрано за вас