Убийство, обир и шпионаж: Семейните тайни на известните личности

Снимка: VCG/Getty Images

Убийство, обир и шпионаж: Семейните тайни на известните личности

Снимка: VCG/Getty Images
Сподели

Истории, достойни за филм – с такива е изпълнен животът на някои от най-известните холивудски актьори. В случая няма да ви разказваме за охолния им начин на живот и безбройните роли в успешни продукции, а ще ви разкрием техните семейни тайни. „Сюжетът“ на днешния материал ще наподобява трилър – в него ще прочетете за убийства, обир на банка и шпионаж. Разбира се, няма да липсват и положителни примери – за личности, спасили нечий живот и дарили такъв на знаменитости, които днес с удоволствие наблюдаваме на екрана.

Снимка: Steve Granitz/WireImage ; Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
Джак Блек и Джудит Лав Коен

Инженерната кариера на Джудит Коен започва през 1952 г., когато тя работи като младши инженер в North American Aviation. Нейната кариера е белязана от работата по компютъра за насочване на ракетата „Минитмън“ и системата за насочване на абордажа (AGS) в лунния модул „Аполо“. AGS изиграва важна роля за безопасното завръщане на „Аполо 13“, след като

експлозия на кислороден резервоар осакатява сервизния модул

и принуждава астронавтите да използват лунния модул като „спасителна лодка“.

„Майка ми обикновено смяташе работата си по програмата „Аполо“ за връх в кариерата си. Когато катастрофата сполетя мисията „Аполо 13“, именно Системата за насочване на абордажа върна астронавтите благополучно у дома“, спомня си другият ѝ син, който също е инженер  – Нийл. Така майката на актьора Джак Блек се превръща в един от най-известните и успели инженери.

Снимка: Getty Images
Уди Харелсън и Чарлз Харелсън

През 1985 г. (още преди да стане част от групата на едни от най-известните актьори) Уди Харелсън  изиграва симпатичния барман в хитовото телевизионно шоу „Бар „Наздраве“. По това време баща му –

Чарлз Харелсън, е осъден за убийството на федералния съдия Джон Ууд

и излежава две доживотни присъди.

„Това може да звучи странно да се каже за осъден престъпник, но баща ми е един от най-начетените и очарователни хора, които някога съм познавал“.

Актьорът не е първият, който бива заслепен от харизмата на Чарлз Харелсън. Баща му без съмнение е чаровник — красив и самоуверен, въпреки че едва успява да завърши гимназия. Той има афинитет към скъпи дрехи и коли и най-доброто шотландско уиски, оставяйки околните с впечатлението, че правенето на пари е най-лесното нещо на света. Хвали се, че никога не е работил честно, което е лъжа. Някога е продавал енциклопедии, предаде dir.bg.

Най-големият му талант е способността му да манипулира хората, особено жените. Дамите го обожават и стигат до абсурдни крайности, за да изпълняват заповедите му. Даян Харелсън се омъжва за Чарлз почти импулсивно, докато той е в Хюстън в отпуск от флота. Подобно на други жени, появили се в живота му преди и след нея, и тя остава до него, докато той лежи в затвора в Калифорния през 1960 г. за кражба. През 1968 г. друга дама – Сандра Сю Атауей, признава на полицията, че е

примамила Алън Бърг от нощен клуб в Хюстън и го е качила в червения кадилак на Харелсън.

 Това се оказва последното пътуване на Бърг. Малко по-късно се жени за Джо Ан Стар и я убеждава да купи пушката, с която по-късно убива съдия Ууд.

Снимка: Frank Edwards/Fotos International/Getty
Джак Никълсън

Джак Никълсън е един от известните актьори, чийто живот е белязан от семейна тайна. Той вярвал, че баба му Етел Мей е неговата биологична майка, а

биологичната му майка Джун е неговата сестра.

Той научава истината едва на 37-годишна възраст. Изследователите на списание Time правят негов профил и се обаждат, за да получат потвърждение на това, което са открили. Джун всъщност е биологичната му майка, а биологичният му баща е все още жив.

Тя го ражда на 18 години. Приятелят ѝ по това време е мъж на име Дон, който е женен за друга жена. Етел Мей прогонва Дон, след което отглежда Джак като свой,

за да предпази дъщеря си от срама,

с който би се сблъскала по онова време като неженена майка.

Когато Джак е на 4 години, Джун заминава за Маями, за да преследва кариера в развлекателната индустрия. На 17-годишна възраст той има подобни стремежи, затова се премества при нея.

Когато му се обаждат от списание „Тайм“, той ги моли да не публикуват тази част от историята. Той се обадил на другата си сестра си зет си. Те потвърдили това, което му казали изследователите от списанието.

Снимка: VCG via Getty Images
Джеки Чан

Един от най-известните артисти на нашето време също крие интересна житейска история. Когато Джеки Чан е дете, родителите му бягат в Хонконг, изоставяйки него и братята и сестрите му в континентален Китай. По време на проучванията за документалния филм „Следите на дракона“: Джаки Чан и неговото изгубено семейство“, той открива, че

баща му е бил лидер на банда и националистически шпионин,

а майка му – известна комарджийка, контрабандистка на опиум и част от подземния свят на Шанхай.

В рамките на документалния филм той се среща с баща си, който му разказва, че се е запознал с майка му, когато я е арестувал за контрабанда на наркотици. Джеки научава и за двамата си полубратя и двете си полусестри.

Снимка: John Springer Collection/ Getty Images
Джуди Луис и Кларк Гейбъл

Майката на актрисата Джуди Люис, Лорета Йънг, я крие в сиропиталища през първата година и половина от живота ѝ,

лъже, че я е осиновила, и на 7-годишна възраст оперира ушите ѝ,

за да опази тайната си.  Джуди е родена от афера между Лорета и нейния колега от „Зовът на дивото“ Кларк Гейбъл. Две седмици преди сватбата си Джуди изпада в криза на идентичността. Тогава годеникът ѝ съобщава, че самоличността на биологичния ѝ баща е „общоизвестна“. Тя научава пълната истина за родителите си едва на 31-годишна възраст.

Лорета преминава през толкова много трудности, за да защити както своята кариера, така и тази на Кларк. Дори след като разкрива истината пред Джуди – тя

отказва да признае публично, че са биологично свързани.

Тя се съгласява историята да стане част от биографията ѝ „Forever Young“. Уговорката е, че тя няма да бъде публикувана до смъртта ѝ, пише buzzfeed.com.

Снимка: COURTESY OF DIOR
Чарлийз Терон

Майката на актрисата е принудена да отнеме живота на съпруга си, бащата на Чарлийз, при самозащита, пише screenrant.com. Чарлз Джейкъбс Терон е бил алкохолик, който една нощ нападнал майката на актрисата.  Тогава тя се защитила със сила. Постъпката е обявена за самозащита и срещу нея не са повдигнати обвинения

Снимка: ©Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection
Тоби Магуайър

Един от най-известните актьори, изиграли Спайдермен, е имал тежко детство. Семейството му осиновява няколко негови братовчеди след преждевременната смърт на леля му. Това поставя цялото домакинство под огромно финансово напрежение. Така бащата на актьора се оказва принуден да вземе прибързано решение да ограби банка. Обирът се проваля и той прекарва известно време в затвора.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас