„Кръстникът“ без Ал Пачино? За малко да уволнят актьора още при първите снимки

Снимка: Dominik Bindl/Getty Images

„Кръстникът“ без Ал Пачино? За малко да уволнят актьора още при първите снимки

Снимка: Dominik Bindl/Getty Images
Сподели

Aл Пачино прекарва много време в анализиране на живота си, защото на 84-годишна възраст звездата от филми като „Кучешки следобед“, „Жега“, „Ирландецът“  и „Кръстникът“ е написал автобиографията си. Тя е озаглавена „Сони Бой“, както майка му го е наричала.

Той обяснява, че „част от причините“, поради които е искал да запише живота си, са, че

миналата година е станал баща за четвърти път на момче,

което сега е на 16 месеца и се казва Роман.

Книгата е начин да се гарантира, че бебето ще има възможност да се запознае с историята на баща си.

„Искам да бъда наблизо до това дете. И се надявам, че ще бъда. Надявам се да остана здрав и то да знае кой е баща му, разбира се“, отбелязва звездата.

Пачино, който никога не се е женил, вече не е с майката на Роман – филмовата продуцентка Нур Алфала. На този етап двамата опитват да поделят грижите си за момчето. Въпреки това – Ал Пачино общува предимно онлайн с детето си.

„Всичко, което той прави, е истинско. Всичко, което прави, е интересно за мен. Така че си говорим. Свиря на хармоника с него в другото видео. Забавно е“, отбелязва той.

Приятели се свързват с Ал Пачино и го питат

защо е написал мемоари, а той признава, че „донякъде съжалява за това“.

През годините е отказал няколко предложения, но е решил, че сега „в живота ми се е случило достатъчно, може би ще е интересно за някого да го прочете“. Това, което намира за особено приятно, е да се върне назад към детството си. Той израства в Южен Бронкс в Ню Йорк.

Ясно е, че за него не е проблем да се върне и към най-големите си филми.

Изминаха повече от 50 години, откакто „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола направи Пачино известен. Продължението на филма – „Кръстникът – част II“, има 50-годишен юбилей този декември. И двата филма

спечелиха „Оскари“ за най-добър филм.

Седнал с лъчезарна усмивка, Пачино разказва с удоволствие историята за това колко близо е бил до уволнение през първите две седмици от снимките: „Когато режисьорът говори с теб и ти казва: „Знаеш ли, имах голяма вяра в теб. Какво се случва? Не постигаш резултати. Започваш да чувстваш сякаш не си желан“.

Студиото оказва натиск върху Копола да замени Пачино, чието изпълнение според тях е слабо, пише BBC.

Всичко ще се промени със заснемането на една от най-известните сцени в „Кръстникът“, в която героят му Майкъл Корлеоне използва пистолет, скрит в тоалетната на ресторант, за да убие мафиотски бос и измамен полицай. Сцената позволява на Пачино да разгърне потенциала на изпълнението си.

До уволнение така и не се стига, но Ал Пачино все пак изказва своите предположения кой би могъл да го замести. Според него Робърт де Ниро е бил следващият избор за ролята на Майкъл Корлеоне. 

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас