„Аеросмит“ отложиха няколко концерта заради увредените гласни струни на Стивън Тайлър

Фото кредит: JOE SCARNICI/GETTY

„Аеросмит“ отложиха няколко концерта заради увредените гласни струни на Стивън Тайлър

Фото кредит: JOE SCARNICI/GETTY
Сподели

Феновете на „Аеросмит“ в шест града ще трябва да почакат по-дълго, за да се срещнат с групата, след като през уикенда вокалистът Стивън Тайлър получи увреждане на гласните струни. Това принуди групата да отложи оставащите си концерти през септември, предава People.

Съкрушен съм да съобщя, че получих строго лекарско нареждане да не пея през следващите тридесет дни. Получих увреждане на гласните струни по време на шоуто в събота, което доведе до кървене след това. Ще трябва да отложим няколко концерта, за да можем да се върнем и да ви предоставим изпълненията, които заслужавате“, написа 75-годишният Тайлър в Инстаграм.

Групата отложи следващите шест концерта, като

всички те бяха пренасрочени

за януари и февруари 2024 г. Всички, които са закупили ще могат да ги използват на новите дати. На феновете, които не могат да присъстват на тях, ще бъдат възстановени парите.

Новината идва само след три концерта от програмата на турнето „Peace Out на Aerosmith: The Farewell Tour“, което започна на 2 септември във Филаделфия. Концертът беше 40-ия на групата във Филаделфия.

През май 2022 г. групата отлага резиденцията в Лас Вегас, когато Тайлър се включва в програма за лечение на рецидив. Това се случва след като

претърпява операция на крака,

за да се подготви за завръщането на групата на сцената.

„Както много от вас знаят, нашият любим брат Стивън работи върху трезвеността си от много години. След операцията на стъпалото, за да се подготви за сцената, и необходимостта от обезболяване по време на процеса, той наскоро доброволно се включи в програма за лечение, за да се концентрира върху здравето и възстановяването си.“, сподели групата в изявление миналата година.

„Аеросмит“ изнасят още концерти в Лас Вегас през септември 2022 г., но плановете за тези през декември се провалят. Причината отново е здравословното състояние на Тайлър. „По съвет на лекаря ми отделям повече време за почивка. Няма място, където да предпочитаме да бъдем, освен на сцената, заобиколени от най-великите фенове в света“, каза Тайлър в изявление през декември.

Фото кредит откриваща снимка: JOE SCARNICI/GETTY

Актуално

Избрано за вас