Джон Малкович играе сериен убиец пред варненската публика

Джон Малкович играе сериен убиец пред варненската публика

Сподели

Световноизвестният актьор Джон Малкович ще се качи на сцената на Фестивалния конгресен център във Варна тази вечер с музикално-театралния спектакъл “Адска комедия: признания на един сериен убиец”. В него той влиза в ролята на серийния убиец на жени от 70-те години на ХХ век Йохан „Джак“ Унтервегер, пише БТА. Представлението ще закрие 31-вото издание на Международния театрален фестивал “Варненско лято”.

Сюжетът се основава на документалната история за серийния убиец

След като е осъден на доживотен затвор в Австрия през 1976 г., Унтервегер издава своята автобиография под заглавието „Чистилище“. Тя го превръща в литературна знаменитост и интелектуалните кръгове на Австрия провеждат успешна кампания за неговото освобождаване, информират организаторите на събитието.

На сцената Малкович си партнира с оперните певици Чен Райс и Сузане Лангбайн. Те представят жените в живота на героя му и интерпретират арии от Вивалди, Моцарт, Хайдн и Вебер, като всички теми в тях са свързани с любовта и насилието. Музиката в спектакъла изпълнява оркестърът за барокова музика „Виенска академия“, който е основан от диригента му Мартин Хазелбьок.

„Адска комедия: признанията на един сериен убиец“ гастролира на световните сцени по света вече над 10 години. Автор и режисьор е Михаел Щурмингер. Премиерата е на 3 май 2008 г. в театър Barnum Hall в Санта Моника с подзаглавие „Съблазън и отчаяние“. Джон Малкович се включва интензивно в работата върху окончателния вариант на текста на Щурмингер и в репетициите.

Фото кредит откриваща снимка: МТФ „Варненско лято“

Актуално

Избрано за вас