„Петя на моята Петя“ с премиера по кината от 21 януари

„Петя на моята Петя“ с премиера по кината от 21 януари

Сподели

Най-новият български филм“Петя на моята Петя“ на режисьора Александър Косев ще зарадва публиката спремиерното си излъчване по кино салоните в цялата страна!

Дългоочакваната премиера ще е на 21 януари. Тя беше отложена няколко пъти и поради пандемичната ситуация. Но с началото на 2022 г., от екипа са сигурни, че ще започне и успешният старт на показа на историята за

емблематичната бургаска поетеса Петя Дубарова.

В главните роли зрителите ще видят Александра Костова, Алиса Атанасова, Албена Павлова, Юлиян Вергов, Моньо Монев, Васил Банов и др. Сценарият  на „Петя на моята Петя“ е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова.

Сюжетът преплита в една сюжетна линия минало и настояще – образа на реалната лирическа душа на Петя Дубарова от средата на миналия век и

нейното алтер его в съименничката й от 21 век –

също толкова неспокойна и чувствителна натура, за която стиховете са най-голямата красота в живота.
Малко преди началото на учебната година родителите на Петя Монова я поставят пред неприятен свършен факт. Развели са се по взаимно съгласие. Досега смятала семейството си за съвършено, Петя се чувства огорчена и предадена. Тя търси съдействие и подкрепа от баща си и разбира, че той е виновен за развода с майка й – има си любовница и чака дете от нея. Съкрушена, Петя предприема неразумно свободно гмуркане в ледените морски води точно на 4 декември – деня, в който е починала Петя Дубарова. Между живота и смъртта Петя се среща с идола си Петя Дубарова, от която научава ценни уроци. Петя Дубарова я кара да сломи момичешкото си нетърпение. Да намери индивидуалността си. И да я провокира да осъзнае, че ако умре, смъртта й ще е безсмислена.

4 филма, които да гледате тази седмица

Актуално

Избрано за вас