Короната отговаря на удара: Чарлс III остави без дом във Великобритания Хари и Меган

Короната отговаря на удара: Чарлс III остави без дом във Великобритания Хари и Меган

Сподели

Британският крал Чарлс III остави без дом във Великобритания по-малкия си син – принц Хари и съпругата му Меган. Той им е отнел резиденцията Фрогмор котидж, предадоха АФП и Ройтерс, цитирани от БТА.

По-малкият син на краля заедно със семейство си се премести да живее в САЩ. Чарлз Трети е взел решението, след като Хари публикува мемоарната си книга, предизвикала сериозна полемика. Според вестниците „Сън“ и „Дейли телеграф“ Бъкингамският дворец е

изпратил известие за изнасяне на двойката,

която напусна Великобритания с гръм и трясък през 2020 г. и оттогава засили атаките си срещу монархията.

Меган Маркъл олеква с 75 000 за клевета

Фрогмор котидж – резиденция с пет спални, намираща се близо до замъка Уиндзор, беше предоставена на херцога и херцогинята на Съсекс от Елизабет Втора. Това стана през 2018 г. и бе сватбен подарък. Сега тя е отнета от двойката, която остава без дом в родината си. Ремонтът, извършен от двойката, беше за

повече от два милиона евро за сметка на данъкоплатците.

Принц Хари трябваше да възстанови сумата, след като се пресели в родината на съпругата си.

Според в. „Сън“ крал Чарлс III не е предложил нова резиденция на херцозите на Съсекс. По този начин ги е лишил от кралско имение, което да използват по време на редките им пътувания до Великобритания. Това решение изглежда като наказание, след като в началото на януари излезе книгата на Хари „Резервен“, в която разчиства сметки със семейството си.

Решението на крал Чарлс III вероятно ще изостри конфликтите в монархията, докато по-малкият му син оспорва в съда отнемането на специалната полицейска закрила. Два месеца преди коронацията на краля въпросът за присъствието на Хари и Меган на церемонията все още не е официално решен. Според в. „Сън“ кралят е помолил принц Андрю да живее във Фрогмор котидж, за да намали разходите за живот на по-малкия си брат. В момента той обитава луксозен имот в Уиндзор.

Андрю изпадна в немилост,

след като беше обвинен в сексуално насилие и заради приятелството си с покойния американски финансист Джефри Епстийн.

От Бъкингамския дворец не пожелаха да коментират тази информация, въпреки отправено запитване от АФП.

Чарлс III яхва престола с Бийтълс

Photocredit: Eonline.com

 

Актуално

Избрано за вас