Меган Маркъл олеква със 75 000 за клевета

Меган Маркъл олеква със 75 000 за клевета

Сподели
Сестра й Саманта Маркъл я съди за уронване на престиж в интервю за Опра Уинфри

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл може да бъде подложена на разпит, ако американския съд сметне за основателно обвинението в клевета от полусестра й Саманта Маркъл, пише Daily Mail. „Унищожената“ й репутация може да бъде „възстановена“ с обезщетение от 75 000 долара, а разковничето на драмата е интервю за Опра Уинфри от 2021 г. В него съпругата на принц Хари твърди, че е израстнала в огромна бедност като единствено дете.

Меган е трябвало да работи от 13-годишна,

за да „свърже двата края“, а „семейството й можело да си позволи само салата от 3,75 паунда“. Истината, според Саманта, е коренно различна. Баща им Томас е плащал щедро за частното образование на Меган и е осигурил добър старт на актьорската й кариера.

Бившата журналистка е огорчена и от разпространението на „неверни и злонамерени изявления“ за нея в книгата от 2020 г. Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family. Пред съда във Флорида тя заявява, че това й е донесло  „унижение, срам и омраза в световен мащаб“.

По време на интервюто с Опра Уинфри, Меган Маркъл казва още, че не е виждала Саманта „поне 18, 19 години“. Това не било вярно, защото Меган е израснала със семейството си в къща в Тампа, Флорида.

Саманта също така е карала Меган всеки ден до училище

Адвокатът на Меган Маркъл – Майкъл Кумп, нарече искът „неоснователен и абсурден“, като каза, че делото не притеснява херцогът и херцогинята на Съсекс. Според него това е продължение на един модел на „обезпокоително поведение” и че ще му обърнат „минимално внимание.“

Според Саманта

Меган Маркъл „оркестрира” кампания за оклеветяване

и унищожаване на репутацията на членовете на семейството си, за да запази и популяризира фалшивия разказ за пътя „от дрипите до кралска особа“.

Ако обвиняемата стигне до съд, тя ще бъде принудена да коментира в своя защита 38 точки от иска на сестра си, една от които е  „Кралица Елизабет не е расист“.

 

Актуално

Избрано за вас