„Музикална магия“ с Йордан Камджалов и Плевенската филхармония

„Музикална магия“ с Йордан Камджалов и Плевенската филхармония

Сподели

На 31 март, в чест на 70-годишния юбилей на Плевенската филхармония ще прозвучи „Музикална магия“ с маестро Йордан Камджалов и Атанас Маринов – кларинет. В програмата на концерта са

включени любимите на ценителите на класическата музика: „Каприз“ №24 от Паганини, „Гръм и мълния” на Щраус, „Унгарски танци” 1 и 5 от Брамс и др.

Организаторите обаче посочват, че публиката може да очаква допълнителни изненади в репертоара, за които те не искат да издават отсега.

В интервю за БТА Плевен, маестро

Йордан Камджалов разкрива, че вярва в музиката, която може да помогне на човека за полет.

„Като диригент той е доказал с поредица от концерти с Плевенската филхармония, че работи прекрасно с този екип“, допълва директорът на културния институт Любомир Дяковски. По неговите думи „маестро Камджалов е вдъхновен музикант, даряващ позитивна енергия на артистите и на публиката.“

В тази връзка БТА припомня, че през 2014 г. НАСА и Международният астрономически съюз дадоха името на диригента на астероид. В обявлението им по темата се казваше, че „свързват света на музиката с очарованието на Вселената“.

Участието на младия гост-кларинетист Атанас Маринов в концерта на 31 този месец също не е случайно. Талантливият артист е сред отличените с подкрепа от фондация „Йордан Камджалов”. Маринов завършва НМУ“Любомир Пипков”, а по-късно и НМК“Панчо Владигеров“.  Следва специализация в Музикалната консерватория в Лозана – Швейцария при Фредерик Рапин и в Цюрих в класа по кларинет на Фабио ди Казола. Участва в десетки майсторски класове на световни педагози. Атанас Маринов се изявява като солист в престижни фестивали и оркестри по света, лауреат е на международни конкурси у нас и в чужбина.

Актуално

Избрано за вас