Ниагарският водопад, Чикаго, Рио и Сиатъл грейват с трикольора ни

DCIM104MEDIADJI_0806.JPG

Ниагарският водопад, Чикаго, Рио и Сиатъл грейват с трикольора ни

DCIM104MEDIADJI_0806.JPG
Сподели

Ниагарският водопад, Чикаго, Рио и Сиатъл са само част от емблематичните места по света, които грейват с трикольора ни утре. Инициативата е за националния празник 3 март и е на консулите ни в Канада и САЩ, а също и на Външно и БФС в частта й за Бразилия.

Виенското колело в Сиатъл ще грейне в цветовете на българския трибагреник. Това ще се случи на 3 март от 17 до 21 часа американско време. Поводът е Националният празник на страната ни, а идеята се реализира със съдействието на почетния консул на България във Вашингтон Елка Рускова. Това съобщи БНР.

Емблематичната за града забележителност, открита през юни 2012 година, е наемана като декор за редица представления, тъй като разполага с впечатляваща светлинна инсталация. Именно от нея ще се очаква да сбъдне мечтата на българската общност в града и околностите му. А именно – българският трибагреник да бъде акцент в сиатълската забележителност.

Една от най-знаковите сгради в Чикаго, САЩ, също ще бъде осветена в цветовете на трибагреника ни. Това съобщи генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков, цитиран от БТА.

Цветовете на българското знаме

ще осветят антените на най-високата сграда в Чикаго – Уилис Тауър,

която е третата най-висока сграда в Западното полукълбо. Уилис Тауър е построена през 1973г. и е висока 442.3 м. Сградата като държа рекорда за най-висока сграда в света 25 години.

Статуята на Христос Спасител на хълма Корковадо в Рио де Жанейро също ще бъде осветена в цветовете на националния ни флаг навръх 3 март.

Мероприятието се организира от Външното ни министерство и БФС по случай 100- годишния му юбилей на съюза.

Статуята на Христос, която е символ на бразилския град

също е сред емблемите, които ще грейват с цветовете на трибагреника ни. Това ще се случи в 19:30 ч. местно време или 30 минути след полунощ на 4 март българско време. Церемонията ще бъде излъчвана на живо в канала на посолството на България в Бразилия в YouTube.

Инициативата е и своеобразен жест на уважение и почит от страна на Българския футболен съюз към краля на футбола Пеле, който почина в края на 2022 г.

За поредна година, в трикольора ни ще бъде оцветен и Ниагарският водопад.

Това беше обявено от генералния ни консул в Торонто, Канада, Велислава Панова.

„По вече установена традиция, инициирана от нашия екип, Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българското знаме. Събитието, което
за трета поредна година вълнува всички българи по целия свят
и допринася за създаването на по-добри връзки и разпознаваемост на страната ни на територията на Канада и Северна Америка, отново ще бъде част от честванията.
Бъдете част от събитието и елате заедно с нас на 3-ти март, 2023″, написа тя.

Фотокредит: Фейсбук/Генерално консулство на България в Торонто

Актуално

Избрано за вас