Four for Music с призив към български и чуждестранни композитори

Four for Music с призив към български и чуждестранни композитори

Сподели

Four for Music с призив към български и чуждестранни композитори . На 15.09 официално отвори регистрацията за записване в първия конкурс за композитори на филмова музика, организиран от

звукозаписната компания Four for Music.

Музикантите от Four for Music организират иницативата, за да открият следващите най-талантливи филмови композитори.

Конкурсът е отворен за композитори от всякаква възраст и националност и е безплатен за студенти от музикални специалности. Всичко, което трябва да направите, споделят организаторите е:

„ Да композирате своята брилянтна, оригинална музика за една сцена от българския филм „Шибил“.

Първата награда включва изготвяне на партитури, запис с оркестър от 50 души и миксиране на композицията. Класиралите се на второ и трето място ще бъдат наградени с подаръци от Strezov Samples, както и ценни насоки от жури

екипа за бъдещия им професионален път.

Журито е съставено от професионални и успешно отличи се музикални продуценти, композитори, и диригенти, както и

самият режисьор на „Шибил“

Никола Бозаджиев, който ще даде своето професионално мнение от драматургична гледна точка за това доколко музиката пасва емоционално на избраната сцена.

ПЪРВА КЛАПА – ОРГАНИЗАЦИЯ С КАУЗА

Официален партньор на Four For Music в мисията за откриване на следващите композитори за филмова музика кино от България и от целия свят е „Първа Клапа“ – продуцент на филма „Шибил“.

„Основната мисия на „Първа клапа“ е да се превърне в платформа за реализация на проекти на младите дебютанти в киното и развиване на експертизата сред технически насочените професии.“

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ:

Български музиканти седят зад музиката на световноизвестни проекти като: сериалът The Crown, филмът с номинация

за „Оскар“ за най-добра

кинематография The Lighthouse с участието на Робърт Патисън и Уилям Дефо? Това става възможно, благодарения за звукозаписната компания Four For Music.

Създадена през 2014 г. от група продуценти, композитори, диригенти и изпълнители на класическа музика, работата на Four For Music е високо оценена от някои от най-големите лейбъли в САЩ, Европа и Китай като DISNEY, WARNER BROS, LUCAS FILM, NETFLIX, LEGO, SONY, EMI, BBC, CREATIVE ASSEMBLY, GAMELOFT и много други.

Малко български филми могат да се похвалят със sountrack като този в „Шибил“ на младия режисьор Никола Бозаджиев.

Първо защото е записан

в едно от най-големите звукозаписни студия на Балканите – това на Four For Music, изпъленено от оркестъра на Sofia Session Orchestra и разбира се, защото зад всичко това седи Георги Стрезов.

Колаборацията между режисьора Никола Бозаджиев и композитора Георги Стрезов се оказва съдбовна и за двамата.

Благодарение на музиката, българският композитор е номиниран за престижната награда Crystal Pine Award, която го нарежда до редица известни

имена носители на „Оскар“

за филмова музика. В категорията до „Шибил“ и Георги Стрезов се нареждат музиката от филмите „Паразитът“ на Бон Джун-хо, „Болка и величие“ на Педро Алмодовар, „Judy”, “Hotel Mumbai”, “Knives Out”.

За написването на темата на Шибил и темата на Рада, Стрезов се води от идеята за мъжкото и женско начало. И докато темата на Рада звучи нежно, напевно, тази на Шибил е приключенска и също както и героя си, претърпява развитие. Двете теми се сливат на финала на филма, когато виждаме двата гроба заедно.

Действието на „Шибил“ се развива в България, която през втората половина на XIX в. все още е част от Османската империя. Това е история за храброст, предателство, саможертва и любов – любовта между Шибил, жесток, но безстрашен разбойник, и Рада,

смелата и красива дъщеря на богат търговец.

Филмът по Йовковия разказ получи 30 номинации и над 130 награди, сред които и от Cannes International Independent Film Festiva, който отличи Георги Стрезов за най-добър композитор и наградата за режисьорски дебют на Никола Бозаджиев.

Българският филм „Шибил“ получава

невероятния шанс композитор на филмовата музиката да бъде Георги Стрезов и да бъде изпълнен от  професионалните музиканти от симфоничен оркестър Sofia Session Orchestra. Споделяме ви кадри от процеса на създаването на саундтрака на „Шибил“, с което открехваме завесата и към това какво предстои на победителя от конкурса на Four For Music:

Актуално

Избрано за вас