Райън Рейнолдс продаде телекома си за 1.35 милиарда долара

Райън Рейнолдс продаде телекома си за 1.35 милиарда долара

Сподели

Канадският актьор Райън Рейнолдс продаде своята успешна компания Mint Mobile за 1,35 милиарда долара на T-Mobile. Това обяви самият той, като се пошегува в официалното си изявление: „Толкова сме щастливи, че T-Mobile победи агресивна оферта, дадена в последния момент от майка ми“.

В 5G мрежата Mint Mobile, която предлага евтини безжични планове

за 15 долара на месец и неограничен план за 30 долара на месец, актьорът притежава 25-процентов дял. T-Mobile обяви, че цените на Mint ще останат непроменени.

„Толкова съм горд от целия екип на Mint

и съм толкова развълнуван за това, което предстои“, добави Рейнолдс в изявлението си.

T-Mobile е втората по големина компания за мобилни телефони в САЩ, като тя ще плати на актьора и съдружниците му комбинация от 39% от стойността в брой и 61% в акции. Като част от сделката

Рейнолдс ще продължи да изпълнява творческа роля в компанията и ще бъде неин говорител

„Mint изгради невероятно успешен дигитален бизнес директно към потребителите, който продължава да предоставя на клиентите.“, каза Майк Сиверт, главен изпълнителен директор на T-Mobile, цитиран от The New York Times.

Звездата от „Дедпул“, купи дял от собствеността в Mint Mobile през 2019 г. Той обясни покупката, като каза, че знаменитостите обикновено инвестират в продукти от висок клас. Като марки за грижа за кожата или алкохолни компании, но че той иска да защити „по-практичен подход към най-важната технология“.

Актуално

Избрано за вас