Италианската певица Flo идва за първи път в България

Снимка: Италиански културен институт

Италианската певица Flo идва за първи път в България

Снимка: Италиански културен институт
Сподели

Италианската певица Flo (артистичен псевдоним на Флориана Канджано) е считана за един от основните гласове на музикалната сцена на Южна Италия.

Българската публика ще има възможност да се срещне за първи път с нейното изкуство в тазгодишното издание на „Европейски музикален фестивал“. Концертът със заглавие „Средиземноморски разкази“ ще се проведе на 20 април от 20:00 ч. в София лайв клуб. Събитието е в партньорство с Италианския културен институт. Концертът

ни отвежда на въображаемо пътешествие

сред легендите и традициите на Южна Европа.

В песните от тази програма са представени вълнуващи истории за трансатлантически кораби, потънали в морето, за улова на риба меч в магическата нощ на Св. Антонио – картини, които Flo умело реализира в диалог между гласа и инструментите.

Снимка: Италиански културен институт

Тя е самобитен творец, автор на песни и музика за малкия и големия екран, театрална и филмова актриса. Тя омагьосва публиката с плътния си глас и оригинални текстове.

В концерта ѝ в петък ще вземат участие още Федерико Луонго – китара, Давиде Костальола – бас и Микеле Майоне – перкусии.
Критиката определя „Средиземноморски разкази“ като един от най-магичните концерти,

запленяваща симбиоза между южноиталианската традиция и мелодии от целия свят.

Събитието предизвиква изключителен интерес навсякъде, където е представяно: в Италия, Австрия, Германия, Чехия и Словакия. Flo оставя следа с проектите си на най-значимите музикални фестивали по света: Европа, Южна Америка, Африка и Канада.

„Слушах един концерт на Flo камерна формация – глас и китара и мога да кажа, че тя е

творец, успяващ да очарова публиката с малко ноти и инструменти.

Когато пее, Flo прави връзка директно с душата на слушателя и предава на публиката старинната неаполитанска традиция в нова форма“, сподели по повод събитието Мария Маца, директор на Италианския културен институт в София.

Билетите за „Средиземноморски разкази” са в продажба ОНЛАЙН и на мястото 1 час преди началото на концерта.

Актуално

Избрано за вас