Идрис Елба отказа на Бонд, ухажват Джон Бойега за ролята

Идрис Елба отказа на Бонд, ухажват Джон Бойега за ролята

Сподели

Актьорът Идрис Елба тушира спекулациите, че ще бъде наследник на Даниел Крейг в новият филм за Джеймс Бонд. На пресконференция в Дубай той потвърди, че е водил преговори за ролята, но в крайна сметка е решил да се фокусира върху собствен франчайз. Вместо най-популярния шпионин на поне два конинента, Елба е решил да остане измъчения детектив Лутър от едноименния сериал на BBC. „Знаете ли, много хора говорят за друг герой, който започва с „Дж“ и завършва с „Б“,

но аз няма да бъда този човек.

 

Ще бъда Джон Лутър. Това съм аз.“, обясни Елба. „Работим по телевизионното шоу от около 10 години и затова е нормална амбицията ни да го пренесем на големия екран“.

Филмът Luther: The Fallen Sun трябва да излезе по американските кина на 24 февруари, след което ще бъде качен в Netflix от 10 март. В него също участват Анди Съркис и други актьори от телевизионната поредица, предава AP. „Ролята на Бонд със сигурност ще направи публиката щастлива, но не и мен. Това е

образ, в чиято рамка рискувам да остана завинаги

и във всяка точка на света да ме разпознават само като Бонд. Изкушаващо е, но не, благодаря.“, сподели още Елба.

Близо две години след премиерата на „Смъртта може да почака“ кастингът за нов агент 007 още не е започнал. Продуцентът на поредицата Барбара Броколи споделя пред Esquire, че Бонд е „по-променлива фигура от всякога“ и е напълно вероятно той да бъде цветнокож.

Едно е ясно: ще бъде британец до мозъка на костите си, а етническата палитра на Острова е пъстра. В тази посока един от фаворитите за смокинга на Бонд е Джон Бойега, чиято кариера полетя стремглаво след последната трилогия на „Междузвездни войни“.

По непотвърдена информация

продуцентите ухажват за ролята и Том Харди

Името на настоящият „Супермен“ Хенри Кавил също се спряга за предварително спечелило кастинга. 60 години след дебюта на Бонд в „Д-р Не“ продуцентите са категорични, че няма да свалят възрастовата граница на героя.

„Забрваете за продължение тип Джеймс Бонд Джуниър. Правили сме проби с по-млади актьори в миналото и не става. Бонд все пак е ветеран от доста войни, така да се каже.“, казват от продукцията.

Даниел Крейг спасява света и съблазнява  фатални красавици на килограм в общо пет филма от поредицата. В интервюта той признава, че е

е искал да скъса договора си още след „Казино Роял“

„Смъртта може да почака“ излиза с рекордно закъснение заради пандемията и в него Бонд умира, за да защити семейството си.   „Това бе единственият начин за ултимативна смърт, такава, в която нямаш избор. Освен това, ако убиеш Бонд, имаш вратичка за завръщане и ново начало. Нещо, което продуцентите искаха.“, спомня си Крейг.

 

Фотокредит: MGM/Disney/ Instagram Idris Elba

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас