Никол Кидман, Джордж Клуни и Лео Ди Каприо дариха милиони за стачкуващите актьори

Никол Кидман, Джордж Клуни и Лео Ди Каприо дариха милиони за стачкуващите актьори

Сподели

Докато стачката на SAG-AFTRA продължава и краят ѝ не се вижда, големи актьори от А-листата като Никол Кидман, Бен Афлек и Дженифър Лопес, Джордж Клуни и други положиха впечатляващи групови усилия, за да подкрепят борещите се актьори.

Актьорската стачка влезе в сила за първи път на 14-и юли.

Тогава изтече договорът на профсъюза с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP). Актьорите до голяма степен са загрижени за остатъчните си възнаграждения от стрийминг платформите и използването на изкуствен интелект в работата им.

Сега, след като Кортни Б. Ванс, президент на фондация SAG-AFTRA – независима благотворителна организация, която не е част от, но е свързана със SAG-AFTRA написа писмо до 2700 от най-високоплатените актьори в съюза,

фондацията е събрала над 15 млн. долара за своята програма за спешна финансова помощ

Водещ в даренията е Дуейн Джонсън. Миналата седмица той направи „най-голямото единично дарение“, което фондът някога е получавал „от едно лице по едно и също време“.

Дуейн Джонсън

Оттогава насам актьори като Джордж Клуни и Никол Кидман, както и Мат Деймън, Леонардо ди Каприо, Хю Джакман и др. са сред другите високопоставени актьори, които са дарили поне 1 млн. долара или повече на фонда.

В изявление президентът на SAG-AFTRA казва: „Благодарение на подкрепата на някои от най-добре печелещите холивудски звезди, фондацията се готви да предостави помощ и надежда на хиляди начинаещи актьори, които са изправени пред огромни икономически трудности.“ Той отбеляза, че през последната седмица във фонда са

постъпили около 400 молби, което е над 30 пъти повече от обичайното

Мерил Стрийп, която работи в Холивуд от началото на 70-те години също се включи. „Спомням си дните си като сервитьорка, чистачка, машинописка… Дори времето, когато бях на опашката за безработни“, казва тя. И допълва, че сега има щастието да подкрепи всички стачкуващи.

Мерил Стрийп / Фото кредит: Arturo Holmes/Getty Images

„Стоим на раменете на хора като Бет Дейвис и Джими Кагни и е време нашето поколение да даде нещо обратно. Не мога да не благодаря на Кортни за решимостта му да направи това усилие, като хвърли светлина върху човешките жертви, които се случват в момента. И това как можем да работим заедно, за да облекчим част от болката и страданието.“, споделя Джордж Клуни.

Актуално