Песен на Роси Кирилова проби в САЩ

Песен на Роси Кирилова проби в САЩ

Сподели
„Живей за мига“ в изпълнение на Нейко Генчев влезе в престижния чарт Country Top 40

Песен по музика на Роси Кирилова проби в САЩ.  Сингълът Live for the Day влезе в най-престижната класация за кънтри музика Country Top 40, наричана в някои страни HotDisk, съобщи за БТА Нейко Генчев.

Става въпрос за нов вариант на шлагера „Живей за мига“, с който Роси Кирилова нашумя през 80-те.

Английският текст, аранжиментът и изпълнението са на  Генчев, който е дългогодишен професионален музикант, а понастоящем заместник-кмет на Велико Търново.

Неговото изпълнение е под артистичния псевдоним Барни Есвил

Той свири и на повечето инструменти, а в записа участват и оборотни студийни музиканти от меката на кънтрито Нешвил. Това са китаристът Остин (The King) Хейман, цигуларят Рос Браун и вокалистката Сюзън Кери.

Песента е предложена за февруарската класация от легендарния водещ Лий Уилямс, който е и собственик на лондонския клон на Country Music Radio Nashvillе.

„При анонса на сингъла Уилямс обяви, че сингълът идва от България и нарече клипа „изключителен“, посочи Генчев и подчерта, че парчето се е

преборило с конкуренцията на повече от 300 нови предложения

Live for the Day влезе в класацията, като зае 38 място на 5 февруари, а следващата неделя, на 12-ти, се изкачи още две места нагоре и вече е на 36 място.

Класацията Country Top 40 се формира от мненията на повече от 1000 водещи на предавания за кънтри музика, DJ и журналисти.

Тя звучи по над 1000 радиостанции в света,

които CMRadio Nashville снабдява с аудио и видео клипове и с нови предложения. Предстои песента и клипът към нея да бъдат представени в българския радио и телевизионен ефир.

 

Фотокредит: Facebook Rossi Kirilova 

Актуално