Жените на „Ергенът“ – животът е поп-фолк и рози

Жените на „Ергенът“ – животът е поп-фолк и рози

Сподели

„Животът ми е поп-фолк“, пееше Ицо Хазарта в култов албум на „Ъпсурт“ от 2003 г, чиито кръстник беше цялата култура на покупко-продажба в отношенията мъж-жена, закодирана в жанра на салфетките. От тогава нищо не се е променило,  става ясно от втория сензационен рейтингов успех на „Ергенът“ по bTV.

Библия на телевизионния поп-фолк, вълнуваща като сериал

Риалити каталог на пластичните хирурзи по трасето София-Пловдив-Стара Загора. Лъскава витрина на отчаянието, което не винаги идва от синдрома на малкия град и стремежа да бъдеш забелязан от цяла България. Понякога е страничен ефект от поредица задънени улици в любовта, след които най-разумно ти изглежда решението да я потърсиш с помощта на сценаристи в луксозен турски курорт. И в лицето на тотално непознат,  добре платен за снимачните си дни, красавец.

Често е въпрос на мантрата „Мамо, дават ма по тиливизура“

и желанието да осребриш популярността си във връзка след края на шоуто. За някои сигурно е търсена пауза в разгара на бърнаут и опит за емоционален рестарт. Като симпатичната Меган, която е мениджър в правителствена компания в Канада и се върнала в България специално заради шанса да се превърне в нота под пръстите на пианиста Евгени Генчев.

Меган, мениджър в правителствена компания в Канада, прибрала се в България специално заради „Ергенът“. Снимка: bTV Media Group

Удивително е колко объркани могат да бъдат привидно интелигентни момичета с приличен речников запас, амбиции и вече стурктурирано бъдеще в чужбина. Ако не сте го разбрали досега, интелектът е огромен враг на любовта.

Затваря те в балон от работа, която те движи,

сред хора, на които наистина им пука за теб и се броят на пръстите на едната ръка. Измества фокуса върху твоето си нещо, хоби, професия, път, и то до степен, в която включването на втори човек в конфигурацията изглежда бутикова прищявка. Когато решиш да си я позволиш, плащаш една ипотека за самолетни билети до България и инвеситраш два месеца от живота си, за да спиш в луксозно змийско гнездо, наречено Имението.

Да носиш рокля от дълбоките резерви за абитуриентски бал на някой димитровградски котюр гигант

на т.нар. „коктейли“ (парадът на кудкудякане, в който Евгени прекарва по малко време в индивидуален разговор с избрани от него участнички).  Да живееш сред още 24 момичета, които, както и да го погледнем, вдигат шум като борсата на Уолстрийт и фризьорски салон на пъпа на „Надежда“ в час пик едновременно.

Минаваш през една среща с харизматичния артист, споделял сцена с Лейди Гага и Том Джоунс. Водят те на разходка, осъществяваш контакт. Визуален, физически, или чисто човешки – зависи от химията между вас.

В най-лошия случай те прегръщат като бабин шал.

В най-добрия – плуват с теб в живописен залив и те целуват, докато ти се чудиш с коя ръка да прикриеш зърната си от целокупния български народ пред екрана. При всички случаи получаваш премрежен поглед под гъсти къдрици. Разпитвана си на чист български, но с чаровен западен акцент, коя си, какво е семейството ти, какъв партньор търсиш. Поощрена си да се чувстваш сигурно в уязвимостта си по всеки възможен начин въпреки камерите наоколо. И всичко това,

за да не минеш унизителния кастинг на розата няколко седмици по-късно и да си тръгнеш с прегръдка тип „чавдарче гушка стълб със здравец на първия учебен ден“

И то в национален ефир.

За масовата публика „Ергенът“ е феномен и в това няма нищо лошо. Формулата винаги работи, когато е базирана на живия живот. Тогава, колкото и повторения на въздишки под палмите да режисираш, никога няма да сбъркаш.

Факт е, че кастингът на шоуто е супер силен.

Продуцентите са разиграли богата социална палитра. Виждаме детски учителки и жени на мениджърски позиции, готови да осъмнат като стопанки на пловдивската къща на Евгени. Да му носят пантофите, да го чакат на летището след концерт, да шпакловат апартамента му, докато се бори за първото си „Грами“ някой ден.

Виждаме бизнес дами, певици (аналогията ни с поп-фолка не е случайна) и жрици на словото. Основните претендентки обаче са наперени девойки, които бъркат химическия знак за кислород с името на английски мобилен оператор и

изпитват сериозно затруднение в изписването на думи като „уличавам“

Техният основен актив в живота ще изгори като бенгалски огън с пика на красотата им между 20 и 30 години.

Без да омаловажаваме някоя от девойките, дръзнали да търсят любовта на живота си в телевизионен прайм тайм, ще  отделим тези, които ни връщат усещането за нормалност.

Елена-Антоанета

Бойна мацка от Пловдив, живяла в Берлин и пренесла живота си в село край Севлиево, за да помага на брат си след лична трагедия. Работи като копирайтър и редактор в списание. Баща й е пилот и очевидно й е показал навреме правилните перспективи на живота от птичи поглед. Елена е сред жените, за които диамантите не са най-добрия приятел. Духовита, умна, незаявяваща се с истерична кресливост. Знаеща коя е и какво може да предложи. Трън в очите на конкуренцията заради липса на екстеншъни и особения си, леко счупен чар, който е факт и завладява. Конкуренцията я подценява, а тя им разказва играта с финес и уважително.

Пламена Велкова

По-известна в социалните си мрежи и сред читателите си като Пам Велидис. Плюс сайз модел и голяма душа. Гънките на мозъка на мнозинството от участничките не стигат, за да формират гънката между гърдите на есеистката. Пламена обича тялото си, въпреки че често е подценявана заради килограмите. Носи онова излъчване на победител, който няма нужда от публика. Тя е единствената, която е в състояние да се зарадва искрено и човешки за успеха на друго момиче с Евгени в това шоу. Анализите й на характерите в Имението могат да ударят и редактор с опит в земята.

Виктория

Била е стюардеса в една от най-големите авио компании в света, после рязко драсва за Индия и променя свтогледа си на 360 градуса. Става йога учител. Виктория е всичко, което един риалити формат с поп-фолк елементи не би приел за свое. Тя е възпитана, има ясна дикция, чете книги и не се срамува от това. Не е минала под скалпела, за да се разкрасява. Не търси конфликт и интрига. Помага, изслушва, раздава го повече медиатор, отколкото участник в хормоналната джунгла около Евгени.

Като всяко шоу, и „Ергенът“ има своята интригантска коалиция, приличаща на триглава ламя, и в случая това са певицата Джия, моделът Валерия и шампионката по карате Айлин.

Последната е по-смела в сексуалните закачки към Евгени. На крехката като порцеланова фигура Валерия

пианистът е писал писма –  факт, който тя предъвква до счупчване на кътник,

след като вниманието му се измести към Елена. Контрастът между спортната злоба и истерията зад погледа на уплашена кошута, носен от Валерия, е шокиращ. Гордостта на кръчмарската сцена в Пазарджик Джия е най-малкото зло от трите. Тя не търси толкова път към бановата сметка на Евгени, колкото женски лагер, в който да бъде приета и одобрена.

Големият въпрос на шоуто остава защо момче като Генчев, възпитаник на Кралската музикална академия в Лондон

с процъфтяваща кариера между Азия, Австралия и Европа,

е решил да бъде „Ергенът“. Да, със сигурност българският бизнес ще разбере колко апетитен е Евгени за посланик на техните брандове и ще се нареди на опашка с оферти за рекламни кампании още преди края на шоуто. Но това едва ли е движещ мотив за артист, който има широк хоризонт за глобално развитие и партньорства със стадионни сензации като 2Cellos.

Извън доброто си маркетингово позициониране в света на музиката, Евгени

е момче с характер, което доста говори за баба си и дядо си.

Изключително привързан към семейството си. Най-дългата му връзка е била с жена с две деца от друг партньор. Иначе казано, не обича да му е лесно. Външността му носи всички белези на „Ергенът“, но под повърхността къкри красив ум и … всъщност не е лесна хапка. Според редактори от екипа на шоуто, тук не става въпрос и за популярност на локално ниво, въпреки че тези дни обяви, че ще атакува Античния театър в Пловдив за първи концерт.

До колко актьорското майсторство е в кръвта на музиканта и до колко желае да си вземе булка „от телевизията“, ще стане ясно веднага след края на шоуто.

 

Фотокредит: bTV Media Group

 

Актуално

Избрано за вас