Airbnb затваря и за приятели на проблемни наематели

Airbnb затваря и за приятели на проблемни наематели

Сподели
Тъжна новина за пътешествениците, които спазват всички правила за настаняване, но чиито приятели са в черния списък на Airbnb. Компанията буквално затваря всички имоти от портфолиото си
за всеки, свързан с човек, определен като рисков
по отношение на безопасността, съобщава Engadget.
Airbnb е изправена пред невъзможната задача да постигне баланс между комфорта и сигурността на собствениците, като в същото време не дискриминира несправедливо наемателите, посочват от медията, и добавят:  “Но нейният процес на обжалване е неадекватен и объркващ, като същевременно заема страната на собствениците на отдаваните имоти”. 
Engadget цитира позиция на Airbnb пред Motherboard, в която се потвърждава, че понякога платформата отказва да отдава под наем имоти на потребители, свързани с лица в забранителния списък, „за които има вероятност да пътуват с тях”. Така, например,
ако гаджето ви е оставило апокалиптичен безпорядък след купон в апартамент във Венеция,
а вие решите да платите с кредитната му карта студио за ски ваканция в швейцарските Алпи, ще останете бездомни. Дори да обжалвате отказа на резервация.
От Airbnb обръщат внимание, че за да е успешно едно обжалване на отказ за резервация, има два основни начина. Единият вариант е забраненият ви приятел успешно да обжалва забраната си, а другият – вие да докажете, че не сте „тясно свързан“ с проблемния потребител.

Актуално

Избрано за вас