Педро Паскал и Итън Хоук стават интимни в каубойската драма на Алмодовар

Педро Паскал и Итън Хоук стават интимни в каубойската драма на Алмодовар

Сподели

Първият трейлър на дългоочаквания филм на режисьора Педро Алмодовар „Странният начин на живот“ излезе преди ден.

Късометражният гей уестърн със звездите Педро Паскал и Итън Хоук ще бъде представен на 76-то издание на кинофестивала в Кан.

„Странният начин на живот“ донякъде прилича на „Планината Броукбек“ или по-скоро е

шанс за Алмодовар най-накрая да го направи по свой начин.

Преди почти две десетилетия на испанския режисьор беше предложена възможността да режисира филма с Джейк Джиленхол и Хийт Леджър. Алмодовар тогава отказва предложението, опасявайки се, че няма да има творческата свобода да направи филма така, както иска, припомня variety.com.

„Това е куиър уестърн в смисъл, че има двама мъже, които се обичат и се държат в тази ситуация по противоположен начин“, каза Алмодовар в епизод на „Dua Lipa: At Your Service“.

„Това, което мога да ви кажа за филма, е, че в него има много от елементите на уестърна. В него има стрелец. Има ранчо, има и шериф. Но това, което има и което повечето уестърни нямат, е видът диалог, който не мисля, че някога е бил улавян в уестърн филм между двама мъже. И сега мисля, че ви казвам твърде много.“, продължава режисьорът.

30-минутният филм проследява Силва (Паскал), каубой, който пътува на кон през пустинята, за да се срещне със стария си приятел, шериф Джейк (Хоук), когото не е виждал от 25 години.

Трейлърът показва как двамата мъже разплитат сложната си романтична история.

„Странният начин на живот“ е вторият англоезичен проект на Алмодовар след късометражния му филм от 2020 г. „Човешкият глас“ (The Human Voice) с Тилда Суинтън в главната роля.

Антъни Вакарело, настоящият творчески директор на „Сен Лоран“, е дизайнер на костюмите и продуцент на филма. Алберто Иглесиас, испанският музикант и редовен сътрудник на Алмодовар, освен композитор е и продуцент.

Актуално

Избрано за вас