Сторибордист на „Хари Потър“ и „Батман“ ще е на Comic Con в София

Сторибордист на „Хари Потър“ и „Батман“ ще е на Comic Con в София

Сподели

Сторибордистът Джим Корниш, който стои зад четирите филма за Хари Потър, „Фантастични животни и къде да ги намерим“, „Гравитация“ и много други, идва в София през юли, за да се присъедини към специалните гости на Aniventure Comic Con.

Завръщането на най-големия косплей фестивал, който силно вълнува феновете на поп културата у нас, е неоспорим факт.

Най-мащабното събитие по рода си предстои на 8 и 9 юли в Интер Експо Център.

Сред международните гости са имена като Том Влашиха („Game of Thrones“ и „Stranger Things“), „Колосът“ Стефан Капичич от двата суперкасови хита „Дедпул“ (Deadpool) и още.

Разнообразният списък с артисти, които ще се включат в събитието, продължава да се обогатява, като към него се добавят атрактивни художници.

На снимката: Джим Корниш

Джим Корниш пристига специално за ANIVENTURE COMIC CON 2023, където феновете ще имат възможността да се включат в неговия уъркшоп. Той ще въведе аудиторията в тънкостите на рисуване на сториборд и ще разясни интересни детайли около професията и кариерата на художника.

Филмите, по които сторибордистът е работил през последните години

Джим Корниш е сторибордист от Великобритания. Той учи графика в университета в Стафордшир, след което работи в областта на анимацията и се премества в Лондон. Завършва няколко обучения в университета „Кингстън“. Започва кариерата си в телевизията като помощник художествен директор. Там се занимава със сторибордовете за Джери Андерсън – първият, от които е „Изгубени в космоса“, Бързо последван от „Смъртоносен хоризонт“ и множество по-малки филми.

Репутацията му нараства след работата му за продукции като „Не умирай днес“ от поредицата за Джеймс Бонд. Веднага след това „Томб Райдър 2“ и „Фантомът на операта“.

Сега, с над 25-годишен опит в индустрията и с повече от 35 филма, Джим е един от най-търсените художници на сторибордове в Обединеното кралство.

Неговите творби разработват мащабни продукции като четирите филма за Хари Потър, „1917“, „Жената чудо 1984“. Два от филмите за Агент 007 с Даниъл Крейг – „Спектър“ и „Скайфол“. Работи по „Гравитация“, „Черният рицар“, „Соло: История от Междузвездни войни“, „Фантастични животни и къде да ги намерим“ и много други.

От българска страна ще се включат Неда Малчева и създателите на проекти като „Тони Патето“ и „Българознайко“.

Неда Малчева е сред най-популярните художници в социалните мрежи.

Като артист, който осмива розовата страна на майчинството, тя ненавижда въпроса „какво е искал да каже авторът“ – никога не си го задавайте, когато видите нейна карикатура. Тя черпи вдъхновение от живота на домакиня, съпруга и майка на три деца. Рисувала е илюстрациите в „Как да оцелееш в България“ от Брато.бг, „Мама Нинджа“, „Ежедневието на един татко“ от Калоян Явашев, както и цяла серия на „Българознайко“ от Виктория Петкова.

От почти две години преподава класическо и дигитално рисуване на деца в Русе.

@Неда Малчева CC 2023

„Тони Патето“ е комикс проект на Анани Борисов и Мартин Петров.

Той стартира през 2016 г. с работното заглавие „Sexyboy Igracho” и вдъхновен от родната действителност. Главният герой е типичен млад българин от провинцията. Създаден като на шега,

Тони Патето се превръща в сериозно заглавие с хиляди фенове, които 7 години по-късно още  подкрепят идеята.

Същевременно авторите продължават да работят активно като комикс автори и да разработват нови поредици.

„Българознайко“ е поредицата, която обиколи всички континенти на Земята с мисията да разкаже за българските традиции и култура по цял свят.

Автор е Виктория Петкова. Героят пътува с полярни изследователи до най-студеното място на света – Антарктида и стана част от „ледената библиотека“ на остров Ливингстън. Той полетя в космоса с ракетата на Илон Мъск – Falcon 9 с посланията на Васил Левски и тайния код на българските шевици. В последствие оживя и излезе от книгите, за да участва в истински тенис мач и ето, че ще го срещнете и на ANIVENTURE COMIC CON.

Създателят му Виктория е автор и на Слънчевия скицник „Magic Sunbook“ – иновация в рисуването, с която трябва да се гордеем и която превръща всеки в художник посредством силата на слънчевите лъчи.

@Българознайко ACC 2023

Сред вече обявените гости на фестивала са oще Виктор Доробанту, стоящ зад атрактивния образ на „Нещото“ в хитовия сериал на Netflix „Wednesday“. В София идват и комикс артистите Йехуда и Мая Девир. Феновете на косплея пък ще посрещнат звездата от Тайланд Yuegene Fay и Pretzl Cosplay от Нидерландия.

Още за Aniventure Comic Con 2023:

Звезда от Deadpool идва за Aniventure Comic Con в София

Актьори от хитови сериали пристигат за най-големия косплей фестивал

Актуално

Избрано за вас