BET 2023: Бъста Раймс получи наградата за цялостно творчество в хип-хопа

BET 2023: Бъста Раймс получи наградата за цялостно творчество в хип-хопа

Сподели

Тазгодишната церемония по връчване на наградите BET (Black Entertainment Television) отбеляза 50 години от началото на хип-хоп движението и отдаде специално внимание на покойната Тина Търнър.

Певицата Коко Джоунс прие наградата за най-добър нов изпълнител по време на грандиозното парти-церемония в Лос Анджелис в неделя.

Latto грабна голямата награда за най-добър хип-хоп артист при жените. Рапърът Кендрик Ламар пък излезе начело в категорията при мъжете.

На снимката: Коко Джоунс

12-кратно номинираният за награда „Грами“ изпълнител и продуцент Бъста Раймс получи най-голямото отличие – наградата за цялостно творчество. В благодарествената си реч, рапърът призова хип-хоп общността да покаже сплотеността си.

Наградата за албум на годината отиде при Бионсе за „Renaissance“ и при Солана Имани Роу, по-известна просто като Сиза (SZA), за „SOS”.

Соул певицата Пати Лабел почете покойната Тина Търнър с изпълнение на хитовата песен „The Best“.

По време на шоуто хип-хоп изпълнители от старата школа, както и съвременни звезди изпълниха парчета, прославящи най-влиятелните градове и иновации в рап музиката.

Една от големите изненади на вечерта бе изпълнението на рапърите Куейво и Офсет, двамата живи членове на група Migos. Те изпяха хитовото си парче „Bad and Boujee“ на фона на снимка на покойния трети член на състава Тейкоф, който загина в стрелба през декември миналата година.

Пълен запис от церемоянита в неделя вечер може да гледате в официалния YouTube канал на Black Entertainment Television.

Четете още:

Dr. Dre е обявен за „Икона на хип-хопа“

Фарел Уилямс дебютира с колекция в Седмицата на модата в Париж

Тупак Шакур получи звезда на Алеята на славата близо 3 десетилетия след смъртта си

Актуално

Избрано за вас