Dr. Dre е обявен за „Икона на хип-хопа“

Dr. Dre е обявен за „Икона на хип-хопа“

Сподели

Музикалната легенда Dr. Dre ще получи първата награда „Икона на хип-хопа“ на Американското дружество на композиторите, авторите и издателите.

Отличието ще му бъде връчено по случай 50-годишнината на хип-хопа на церемонията за музикалните награди „Ритъм енд соул“ (Rhythm & Soul Music Awards). Събитието е тази вечер в Лос Анджелис.

„Новаторската ранна работа на Dr. Dre положи основите на хип-хопа, какъвто го познаваме днес“, казва Пол Уилямс, председател на съвета на директорите и президент на асоциацията.

„Като поддръжник на някои от най-големите съвременни изпълнители и успешен предприемач, той промени културата на хип-хопа.“

Отличието, което Dr. Dre получава, ще се връчва на членове на Американското дружество на композиторите, авторите и издателите, чийто музикален принос е оказал „незаличимо влияние“ върху изкуството и културата на хип-хопа.

58-годишният Dr. Dre (Андре Ромъл Йънг) е седемкратен носител на награда „Грами“.

Продуцирал е хитове на Джей-Зи, Еминем, Снуп Дог, Гуен Стефани, Кендрик Ламар, Нас. Той спечели и награда „Еми“ за миналогодишното шоу през почивката между полувремената на „Супербоул“ с участието на Еминем, Мери Джей Блайдж, Снуп Дог, Ламар и 50 Cent.

През 2010 г. Dr. Dre бе удостоен с наградата на основателите на Американското дружество на композиторите, авторите и издателите.

Тази година продуцентът и изпълнител отпразнува 30-годишнината на дебютния си студиен албум „The Chronic“.

Фотокредит водеща снимка: Музикантът на Met Gala в Ню Йорк на 1 май тази година.  Invision/AP

Четете още:

Фарел Уилямс дебютира с колекция в Седмицата на модата в Париж

Universal Music Group бойкотира изкуствения интелект в музиката

Актуално

Избрано за вас