Инфаркт, самоубийства, катастрофа: Каква е „Цената на Клуб „Веселие“

Инфаркт, самоубийства, катастрофа: Каква е „Цената на Клуб „Веселие“

Сподели

Спомняте ли си сериала „Клуб „Веселие“? Вървеше напоително дълго в ефира на българския Fox, прескочи с циганското колело на мажоретка и в каналите на bTV.

Умилителна гимназиална комедия, в която музиката бе отделен главен герой

от всички подивели от хормони таланти. Сред преподавателите в създадената от Райън Мърфи поредица са били Джейми Лий Къртис (брутално саркастична като педагог по физкултура) и Гуинет Полтроу, която не само си попя с учениците, ами взе и „Златен глобус“ за ролята си.

Като всеки тийн хит, сериалът вървеше в комплект с медийна истерия и … с доста трагедии. Зад кулисите на всичко случило се ще надникнем с поредицата „Цената на Клуб „Веселие“, от 23 април, всяка неделя от 23 ч по TLC.

Любимецът на Америка Кори Монтейт умира от свръхдоза. Снимка: FIC

Актьорският каст и екипа разкриват изненадващи истини зад създаването на сериала и разказват за метеоритния възход на един холивудски хит, както и за трагедиите на някои от звездите му.

Документалният филм от три части на Warner Bros. Discovery преразглежда

смъртта на главните звезди в сериала – Монтейт през 2013 г. , Марк Салинг през 2018 г. и Ная Ривера през 2020 г.

В трейлъра един от участниците, оператора Кристофър Бафа, споменава, че може да има „проклятие“ върху шоуто. Това не е първият път, когато идеята за проклятие се споменава във връзка със сериала – идеята се носи в социалните медии, а феновете на шоуто не са доволни от това.

От ляво на дясно: Лиа Мишел, която стана поп звезда след „Клуб „Веселие“, и Ная Ривера, която загина трагично при инцидент в езеро. Снимка: FIC

Какво е предполагаемото „проклятие“ на Клуб Веселие и защо хората са разстроени от тази теория?
След като в различни години осем души, участващи в шоуто, умират при трагични обстоятелства (трима членове на актьорския състав и петима членове на екипажа) се появява слух, че има „проклятие“ върху шоуто.

Монтейт предозира с хероин между снимките на четвъртия и петия сезон

През 2015 г. Салинг е арестуван за притежание на детска порнография и две години по-късно  се признава за виновен. Той се самоубива през януари 2018 г., само два месеца преди произнасянето на присъдата му. Ривера почива при неизяснени обстоятелства в езеро езеро близо до дома им в Калифорния през 2020 г.

Един неразделен клас на екран – кастът на „Клуб „Веселие“. Снимка: FIC

Двама членове на екипа зад камера почиват от инфаркт: Джим Фулър, асистент-режисьор, и мъж, който отговаря за реквизита. В допълнение към Салинг има още две самоубийства: Нанси Моутс, асистент в производството, и неназован монтажник.

Основният заместник на Матю Морисън, Марк Уотсън, загива в автомобилна катастрофа

Мнозина критикуват идеята за „проклятие“, което според тях драматизира и поевтинява тези трагични смъртни случаи. Други се оплакват, че Цената на клуб Веселие групира трите покойни звезди, въпреки че случаят със Салинг е различен.

В сериала не се появяват членове на актьорския състав или членове на семейството, с изключение на бащата на Ривера, Джордж Ривера.

 

Фотокредит откриващ кадър: Warner Bros. Discovery

Актуално

Избрано за вас