„В кръг“: Клеър Дейнс между шамарите на отвличане по Стивън Содърбърг

„В кръг“: Клеър Дейнс между шамарите на отвличане по Стивън Содърбърг

Сподели

Трикратната носителка на „Еми“ Клеър Дейнс скача в поредния образ на невротик с желязна маска и остър като бръснач ум – този път като майка на отвлечено момче „В кръг“.

Режисиран от Стивън Содърбърг („Нека говорят“, „Ерин Брокович“), минисериалът ще дебютира с два епизода в HBO Max на 13 юли

Сценарият е дело на Ед Соломон, а за главната героиня на Дейнс не се знае много, освен че попада между шамарите на разследване заради проваленото отвличане на сина си. Покрай инсценираното изчезване на младежа

се завихря поредица от събития, разкриващи мръсен пъзел от тайни между герои и култури в съвременен Ню Йорк

Клеър Дейнс няма нужда от представяне. Tя е истинско бижу сред съвременните драматични актриси в Холивуд. Получава „Златен глобус“  (1994) още с дебютът си в „Така нареченият мой живот“. А през 1996 се превръща в муза на Леонардо Ди Каприо в „Ромео и Жулиета“. Миловидното й на пръв поглед лице става световен хит заедно с песента Love Fool на The Cardigans, част от саундтрака на захаросаната комедия. Следват роли в „Часовете“, „Терминатор“ и „Темпъл Грандин“. Докато телевизионното кино не я хвърля в редиците на ЦРУ с блестящата тв драма „Вътрешна сигурност“.

За осем сезона време Дейнс завърта на малкия си пръст критика и зрители като Кари Матисън –

агент с биплярно разстройство, тясна специалност талибани и нулево чувство за самосъхранение. Култовият сериал на Showtime й носи две награди „Еми“ и втори „Златен глобус“.

Ролята на Кари Матисън във "Вътрешна сигурност" превърна Дейнс в една от най-добре платените актриси в телевизионното кино. Снимка: Showtime
„Вътрешна сигурност“ превърна Дейнс в една от най-добре платените актриси в телевизионното кино. Снимка: Showtime

Десетилетие след прозвището си Drone Queen в сериала, Дейнс направи обратен завой към продукция с историческа епоха в „Змията от Есекс“ по едноименния роман на Сара Пери. Героинята й Кора разследва слуховете за митична змия и се изправя пред гнева на местните жители, които я обвиняват за сполетялата ги трагедия.

Дейнс в кадър от „Змията от Есекс“, в който си партнира с Том Хидълстън. Снимка: Apple +

„Чувствах се прекрасно… най-накрая можех да играя някой, който е бил във връзка с други човешки същества, защото Кари наистина не беше“, сподели преди премиерата Дейнс в интервю за Reuters.

 

Фотокрeдит откриваща снимка: HBO Max

Актуално

Избрано за вас