Гордън Рамзи отхапа от световния рекордьор за говежди Уелингтън в света (ВИДЕО)

Гордън Рамзи отхапа от световния рекордьор за говежди Уелингтън в света (ВИДЕО)

Сподели

Двама известни готвачи се обединиха, за да направят най-големия говежди Уелингтън досега – и той е истински!

Ястието, създадено от американеца Ник ДиДжовани с помощта на британския супер шеф готвач Гордън Рамзи, тежи невероятните 25,76 кг (56,79 фунта).

За да си представите за какво гигантско парче месо става дума, от Световните рекорди на Гинес сравняват, че стандартното телешко Уелингтън тежи около 1,42 кг, докато

ястието на Рамзи и Джовани тежи колкото 8-годишно момче.

Ник, чийто канал в YouTube наскоро достигна 10 милиона абонати, приготвя колосалното ястие с помощта на екип готвачи от Бостън. Той следва личната рецепта на Гордън, за да създаде говеждото Уелингтън, с което е известен звездата от Hell’s Kitchen.

Гордън освен че дава съвети, също има задача в кулинарния проект – да завърши ястието с класическия го придружаващ сос.

„Вкусно е!“, възкликва Гордън Рамзи след голямата хапка от сътвореното.

Веднага след дегустацията идва ред и на оценката! Съдията по рекордите на Гинес Андрю Глас обяви, че теглото от 25,76 кг надхвърля изискуемия минимум и рекордът е подобрен. От радост, Рамзи завъртя Андрю на раменете си и поздрави Ник за ястието.


Това е осмият рекорд за Ник ДиДжовани, откакто той започна сътрудничеството си със Световните рекорди на Гинес в края на 2021 година.

Освен че е направил най-големия кейк поп и най-голямото руло суши, Ник е поставил и рекорд за най-бързо филетиране на 10-килограмова риба. Рекорд, който преди това се държеше от партньора му в тази задача Рамзи.

Много от кулинарните проекти Ник изпълнява заедно с приятелката си Лин Дейвис, известна като Линджа. Двамата станаха супер популярни с постижението за най-много посетени ресторанти за бързо хранене в рамките на 24 часа.

Четете още:

„С тебе май сме само двама“: Вижте най-малкия ресторант в света

Сладкарят Станислав е големият победител в Hell’s Kitchen

Бизнес експанзията на Брад Пит идва със собствен бранд джин

Актуално

Избрано за вас