Още повече музика: София ще бъде A to JazZ

Още повече музика: София ще бъде A to JazZ

Сподели

Броени часове ни делят от четирите дни музика, които за поредна година ще превърнат София в предпочитана културна дестинация за български и чуждестранни любители на джаза.

От 6-ти до 9-ти юли в Южен парк 2 десетки хиляди посетители ще се насладят на

най-богатата до сега музикална селекция на A to JazZ с над 30 световни и български изпълнители.

Програмата започва в четвъртък с първия шоукейс концерт, който ще представи колоритен микс от стилове и националности с млади групи от Унгария, Конго, Белгия, Гърция, Сърбия и България.

Директно от родината на джаза в България идват световните звезди Билал, Джудит Хил и Лакиша Бенджамин, които ще завладеят голямата сцена с най-актуалното фънк, соул и джаз звучене.

Ще чуем и младите виртуози на китара и саксофон в лицето на Матео Манкузо и Никола Банков.

Сред българските изпълнители на тази година ще бъдат Петя Станчева, Clavexperience, Криста, Bobo & the Gang и други.

Акцентът върху съвременното поколение музиканти продължава мисията на A to JazZ да пречупи стигмата за джаза, доказвайки, че

той вълнува редица поколения не по-малко от всички останали стилове.

Най-голямото културно събитие у нас превръща както музиката, така и грижата към средата в любимо занимание.

Фестивалният парк е изцяло приспособен да посрещне хилядния интерес с мащабна система за разделно събиране на отпадъци, а еднократната пластмаса наближава своя край с новите фестивални чаши за многократна употреба.

На разположение за велосипедистите е вело-паркингът на фестивала, който е малко след официалния вход на главната алея, а останалите могат да се придвижват пеша, с метро (станция “Европейски съюз”) или друг обществен транспорт , спазвайки призива “Be green. Please recycle”.

Амбицията на A to JazZ е от 2026 г. да се превърне в изцяло “zero waste” фестивал, за което публиката има ключов принос.

Поставяйки София на световната карта за творчески продукти,

по покана на A to JazZ у нас пристигат повече от 50 международни експерти, фестивални директори, букъри, организатори, журналисти и трейнъри, които ще обединят усилия за професионалната реализация на артисти и изграждането на фестивални модели от ново поколение, а най-голямата телевизия за сценични изкуства в света –

„МЕZZO“, отново е партньор на фестивала.

Устремен напред, A to JazZ отдавна не е просто фестивал в парка, а огромна екосистема, която генерира културен, туристически и професионален имидж на България.

Четете още:

Лакиша Бенджамин идва за A to JazZ с квартет и нов албум

Джудит Хил излиза на сцената на фестивала A to JazZ

Любов към живота в ритъма на суинг: Винтидж среща с Desy and The Shiny Stockings

U2 и Songs of Surrender, или интимния шепот на 40 години рок революции

Depeche Mode: Без призраци в добрата музика

Актуално

Избрано за вас