„Уорнър Брос“ води преговори за сериал по Хари Потър

„Уорнър Брос“ води преговори за сериал по Хари Потър

Сподели

Историята на любимия за милиони деца по света Хари Потър ще бъде разказа в телевизионен сериал. Компанията „Уорнър брос“ (Warner Bros) води преговори с писателката Джоан К. Роулинг, автор на поредицата за магьосника.

Филмовият гигант иска да продуцира нов сериал, базиран директно на книжната поредица.

Плановете са сериалът да се появи в нова стрийминг услуга, която ще комбинира HBO Max и Discovery+.

В понеделник, 3 април, Bloomberg за първи път съобщи, че „Уорнър брос“ е „близо до сделка“ за Хари Потър. Според британския Independent обаче макар предложението да е „в процес на преговори“, двете страни са далеч от неговото финализиране.

фотокредит: www.facebook.com/harrypottermovie

Запознати с параметрите на сделката казват, че

всеки сезон на сериала ще се основава на една от седемте книги.

Роулинг ще бъде въвлечена в процеса по създаване на шоуто, но няма да бъде негов автор. Ще участва, за да гарантира, че сюжетът ще остане верен на оригиналната история в книгите.

„Уорнър брос“ познава добре света на Хари Потър. Компанията продуцира осемте филма, базирани на поредицата за магьосника, които донесоха повече от 7,7 милиарда долара (6,2 милиарда паунда) в световния боксофис.

Миналата година, като новогодишен подарък, бе пуснато и специалното издание „Завръщане в Хогуортс“. Това се случи по повод 20-ата годишнина от премиерата на първия филм за магьосника и неговите приятели.

Актуално

Избрано за вас