Соня Йончева: „15 огледала“ ще ви разкаже повече за вътрешния ми свят от всяка автобиография

Соня Йончева: „15 огледала“ ще ви разкаже повече за вътрешния ми свят от всяка автобиография

Сподели

Най-успешното родно сопрано зад граница Соня Йончева представи дебютната си книга „15 огледала“ на неформална среща с публиката след концерта й в зала „България“. Луксозното издание събира историите на 15 героини, които

любимката на Пласидо Доминго е изградила като пълнокръвни образи на сцена, или обитават мечтите й

„Тази книга ще ви разкаже повече за моя вътрешен свят, отколкото всяка автобиография”, казва певицата в официалния анонс за книгата.

„15 огледала“ се издава лично от Соня Йончева и може да бъде поръчана само през сайта на компанията й SY11.

В навечерието на Великден българката, която говори пет езика и покорява сцени от Берлин до Ню Йорк, сподели с феновете и новия си албум „Куртизанка“. Петото солово заглавие в дискографията й е и първа стъпка към незаивисмостта, тъй като

Соня вече не работи със Sony Music и поема по пътя на самопродуциращ и издаващ се артист

„Един разказ за куртизанките в оперния репертоар. Те винаги са били важна част от мен. Техният свят много ме е интересувал, защото смятам, че във всяка една жена живее една куртизанка. Новата ми книга „15 огледала” говори за моя вътрешен свят – за моя свят като артист, а не толкова автобиографична. Бих премълчала трудностите на моя живот, няма нужда никой да знае за тях”, посочи за NOVA Йончева.

Концертът на Йончева в зала „България“ на Велика Сряда бе сбъдната мечта – да представи на родна земя бароков репертоар, изграден предимно върху творби на Хендел. В продължение на около 2 часа сопраното

рисуваше драматични картини с гласа си под съпровода на оркестър „Изкуството на барока“

Специален гост на събитието бе диригентът и цигулар Зефира Вълова, която представи Йончева като артист с „ярък и забележителен почерк“ на сцена и я определи като „прекрасна за работа“.

В сетлиста на звездата влязоха  още арии от оперите „Ксеркс“, „Юлий Цезар“ и „Риналдо“, както и откъс от ораторията „Теодора“. На бис тя изпълни творба от Хенри Пърсел, писана на английски.

Сред публиката бяха забелязани служебният министър на културата Найден Тодоров,

бившият финансов министър Милен Велчев, режисьорът Бойко Илиев, актьорите Владо Пенев и Марта Вачкова.

Пенев е останал очарован от срещата си с оперната прима след събитието. „Благодаря, Соня Йончева! Беше изключително! Величествено преживяване!“, написа той във Facebook до техен общ кадър от бекстейджа.

Соня Йончева ще се върне у нас за концерт  през лятото

На 31 август тя ще излезе на сцената на летния театър във Варна за гала с арии от опери като „Травиата“, „Норма“ и „Тоска“. Спектакълът е продуциран от Държавната опера във Варна и е с участието на Валентина Куцарова – мецосопрано, Милен Бойков – тенор, Пламен Димитров – баритон, и Ивайло Джуров – бас. Диригент е Кръстин Настев, а режисьор Сребрина Соколова.

 

Фотокредит: Facebook Sonya Yoncheva Official, Facebook Vlado Penev-

Актуално

Избрано за вас