Манга магьосникът Джунджи Ито: AI е заплаха за творците

Фотокредит: Junji Ito

Манга магьосникът Джунджи Ито: AI е заплаха за творците

Фотокредит: Junji Ito
Сподели

Популярният манга художник на ужасите Джунджи Ито говори пред 4Gamer за опита си от работата с компанията за ролеви игри Wizards of the Coast, проектирайки илюстрации за картите на една от най-популярните им Magic: The Gathering. Освен това той сподели и своите

опасения от изкуството, създадено чрез AI технология

Ито споделя, че след проучване на Magic: The Gathering е бил впечатлен от фантастичните светове и красивите илюстрации, използвани за картите. И почувствал вдъхновение за работа с Wizards of the Coast.

Фотокредит: Wizards of the Coast

В интервюто художникът се изказа против използването на изкуство, създадено от AI. Той се чувства

застрашен от бързото развитие на изкуствения интелект

„Шокиращо е да можеш да нарисуваш картина за миг. Чувствам, че това е заплаха като човек, който рисува, за да си изкарва прехраната. В скоро време самата манга вероятно ще бъде нарисувана от AI.“, споделя Ито пред 4Games.

Той също така разкри, че би искал да продължи да създава истории, в които неочакваното става ужасяващо, преди AI да се научи да имитира това. Според него, страхът на хората остава непроменен във вековете и е въпрос на време изкуствения интелект да се научи да улавя този съспенс и неочакван терор.

Фотокредит: Wizards of the Coast

Рисуването на последната илюстрация Елеш Норн – Майката на машините отне на Ито

около три дни работа.

В допълнение към това, има предишен период на проба и грешка, създавайки груби скици, през които преминаха художникът и Wizards of the Coast, докато се реши окончателният дизайн. Елеш Норн, майката на машините, има три различни първоначални скици, преди да бъде избрана последната.

Ито казва, че единственото отхвърляне на първата чернова е за картата Carrion Feeder. Тя първоначално изобразява надгробен камък под формата на кръст с английско име.

В последната карта надгробният камък е нормална плоча и името е замъглено

Освен това той разкри, че ако получи друго предложение да работи по Magic: The Gathering, той би се радвал да го направи отново. Манга виртуозът сподели, че проектирането на индивидуални илюстрации е много възнаграждаваща работа.  Сроковете и натоварването за създаване на манга са по-къси в сравнение с индивидуалните поръчки.

Актуално

Избрано за вас