Българският филм „Безкрайната градина“ на Галин Стоев ще бъде прожектиран в Одрин

Българският филм „Безкрайната градина“ на Галин Стоев ще бъде прожектиран в Одрин

Сподели

Българският филм „Безкрайната градина“, на режисьора Галин Стоев, ще бъде прожектиран на 28 септември в Одрин. Той ще има и субтитри на турски език, съобщиха в своята страница във Фейсбук от Генералното консулство на България в Одрин.

Събитието е част от „Седмицата на европейското кино“, която се провежда на различни дати в десет турски града.

Игралният дебют на Галин Стоев разказва за фините настройки на душата и отношенията между четирима души. В него ставаме свидетели на един недоизказан любовен четириъгълник, който се развива на фона на българската реалност. Съсценарист на Стоев е драматургът Яна Борисова. В ролите са Димитър Николов, Елица Матева, Глория Петкова, както и Мартин Димитров. Това е и последният филм на големия български актьор Никола Анастасов.

Със своята Гала в Анкара на 13 юни, „Седмицата на европейското кино“ започна своето пътуване в градовете на 16-22 юни 2023 г. в Ескишехир и Трабзон, продължи в Измир на 11-16 септември и ще завърши с едновременни прожекции в Анталия, Бурса, Денизли, Диарбакър и Одрин, Мерсин и Самсун на 22-28 септември“, посочват от Консулството.

В седмицата 22-28 септември в Cinemarine в мол Ераста (Одрин) ще бъдат прожектирани 16 европейски филма, е посочено още в публикацията.

Представянето на лентата е част от участието на Посолството на България в Анкара във филмовия проект „Европейска седмица на киното в твоя град“. Той е организиран от Делегацията на Европейския съюз в турската столица, пише БТА. Прожекциите на „Безкрайната градина“ се осъществяват със съдействието на Държавния културен институт към Министъра на външните работи на България.

Цялата програма на прожекциите в Турция може да видите тук.

Актуално

Избрано за вас