Кои са най-предпочитаните костюми за Хелоуин тази година?

Кои са най-предпочитаните костюми за Хелоуин тази година?

Сподели

Хелоуин наближава и празнуващите се насочват към онлайн и физическите магазини за костюми, за да намерят перфектното си облекло за повода. Докато някои вече знаят какви искат да бъдат за Хелоуин тази година, други може да се нуждаят от помощ при вземането на решение.

„През 2022 г. станахме свидетели на светкавичен старт, но през 2023 г. ритъмът е различен. Независимо от това, духът на Хелоуин остава силен и ние сме уверени, че тази година ще бъде също толкова вълнуваща“, казва Грегор Лоусън, председател на Асоциацията за Хелоуин и костюми (HCA), в изявление.

Базираната в Ню Джърси търговска организация, която е достигнала кумулативни продажби за над 3 млрд. долара, публикува доклад за тенденциите в костюмите за Хелоуин, които са най-популярни тази година. Днес ги споделя с вас, в случай, че сте почитатели на този ден и се чудите как да се маскирате.

Знаменитости и звезди на поп културата

Както и през други години, според HCA знаменитости, измислени герои и икони на поп културата вдъхновяват голям брой костюми.

„Тези костюми черпят вдъхновение от любими попкултурни фигури, отразявайки трайната популярност на преобличането като любим герой от филм, музика или телевизия“, пише търговската организация в доклада си за тенденциите. Асоциацията за Хелоуин и костюми прогнозира, че Тейлър Суифт, Уенсдей Адамс, Супер Марио и Малката русалка ще бъдат най-предпочитани тази година.

Барби

Въпреки че някои биха причислили костюмите на Барби към категорията на поп културата, HCA смята, че известната кукла заслужава собствена категория. Особено като се има предвид успехът на филма на Warner Bros. Picture „Барби“ (юли 2023 г.).

Фото кредит: Spirit Halloween

Костюмите на Барби и Кен ще бъдат популярни сред двойките и семействата, прогнозира HCA. Облеклото на Барби „Уестърн“ и розовият костюм на Барби „Power Jumpsuit“ са два варианта, вдъхновени от филми, които ще изберат феновете на Барби.

Костенурките нинджа 

Друг технически попкултурен избор, който според HCA заслужава собствена категория, е франчайзът „Teenage Mutant Ninja Turtles“.

Асоциацията за Хелоуин и костюми прогнозира, че визиите на Микеланджело, Леонардо, Рафаел и Донатело ще бъдат популярни тази година. Това се дължи на излизането на новия анимационен филм на Paramount Pictures „Костенурките нинджа: Mutant Mayhem“ (август 2023 г.).

„Независимо дали сте почитатели на новото или на класическото, костенурките ще останат любимци на Хелоуин“, пише HCA в доклада си за тенденциите.

„Носталгия, фентъзи и средновековие“

Според HCA празнуващите Хелоуин също се обръщат към историята, легендите и митовете за своите костюми.

Фото кредит: iStock

Носталгията, фантазията и средновековните костюми… Това са три теми, които според HCA ще бъдат популярни през 2023 г. Причината е, че купувачите на костюми се стремят да се облекат като в друга епоха или като легендарни лица и мистични същества.

„Страшни“ и „мрачни“

И тази година купувачите на Хелоуин ще се насочат към традиционните страшни костюми. „През 2023 г. „страховитите“ и „мрачните“ теми се възраждат значително, съобщава HCA, а празнуващите търсят „зловещи и призрачни“ костюми.

Търговската организация отбелязва, че популярни ще бъдат смразяващите кръвта костюми, особено скелетите и мрачните ансамбли.

Фото кредит: iStock

Според съобщение за пресата от Spirit Halloween тази година най-предпочитани ще бъдат героите от филми на ужасите и видеоигрите.

Сред антагонистите от филмите на ужасите, които се открояват за организацията, са Чъки, Майкъл Майерс, Фреди Крюгер, Призрачното лице, Франкенщайн и Невидимият човек.

Шорти и Джамбо от „Убийствени клоуни“ (1988 г.) също биха могли да получат подкрепа. Култовият класически филм отбеляза 35-годишнината си, според Spirit Halloween.

Фото кредит откриваща снимка: GETTY IMAGES; NETFLIX; ADOBE. DESIGN: SASHA PURDY / STYLECASTER

Актуално