Свежен Младенов е рицарят на Йоанна Буковска в „Кулата“

Свежен Младенов е рицарят на Йоанна Буковска в „Кулата“

Сподели

Йоанна Буковска и Свежен Младенов са принцеса и рицар на съдбата в „Кулата“ – модерна поетична приказка от Борис Кръстев, която зрителя ще преживее на 4 юни в театър „199“.

Героите попадат в любовен триъгълник с чаровния принц, чиято корона слага Йордан Ръсин

От анонса до тук не бива да оставате с впечатлението, че ви очаква захаросана история с клишета като „и заживели щастливо“. Режисьорът Съни Сънински описва спектакъла като „размисъл за пропиляната възможност“.

„Кулата е мястото, където всеки „крие“ себе си. В нея има парченце от света на Хармс и Бекет. Животът често ни среща с хора-пратеници на съдбата, които ни помагат да вземем решение, за да „разпознаем“ себе си!“, казва Сънински. „Дали в това е смисълът –

когато мечтаем да бъдем крайни, безкомпромисни, до смърт?

Нашите герои трескаво мечтаят и се лутат в любовта! Вярвам че и вие ще се забавлявате с тяхната наивност и объркани желания!“.

Какво е скрито в „Кулата“? Принцеса, принц, рицар, меч. И приказен воал, старателно извезан с мигове завоалирано мечтание и трептящ копнеж.

„Кулата е нашето магично отражение, такова каквото не познаваме от образа си в огледалото на забързаното ежедневие.

Среща на приказния свят с нашето съвремие.

Онова пространство, в което всичко е възможно.“, разказват от екипа на спектакъла.“Кулата е обградена с ров горяща лава, в нея има всякакви капани, а и дракон охранява. Но чрез комичното и абсурдното, поетичното и тъжното, Кулата е достижима.“

Очаква ни един спектакъл за вълшебството, което всеки трябва да достигне. Сценограф на шоуто е Юлиян Табаков, музиката е на Емилиян Гацов-Елби, а хореограф е Мила Искренова.

 

Фотокредит: Театър „199“

Актуално

Избрано за вас