Концерти, изложба и вокална работилница на “Джаз в парка – Кнежа”

Концерти, изложба и вокална работилница на “Джаз в парка – Кнежа”

Сподели

Фестивалът “Джаз в парка” в град Кнежа предлага широка гама от събития на 4-ти и 5-и май с вход свободен. На открита сцена в парк “Ахтирка” ще излязат едни от най-ярките имена на българския джаз –

Хилда Казасян ще изпълни любима филмова музика в компанията на Теодосий Спасов и Васил Петров

Фестивалната програма ще закрият Венцислав Благоев и Велека Цанкова. Под прожекторите ще бъдат още Весела Морова и Пламен Петров, които ще изпълнят авторска музика и джаз стандарти, а Поли и Хрис Цвяткови ще представят албума си “С аромат на bossa nova”.

С началото на фестивала ще бъде открита и

изложба с архитектурна цветна графика от арх. Гаврил Филипов – България забравените кътчета от миналото”

Експозицията представя импресии от Старо Стефаново, Широка Лъка, Ковачевица, Долен, Бръшлян, Боженци и Котел. Тя ще бъде поставена в Общински исторически музей – Кнежа от 4-ти до 11-ти май.

“Джаз в парка” предлага занимания и за най-малките посетители. Весела Морова, част от музикалната програма през първия фестивален ден, ще проведе специална вокална работилница на 5-ти май. Тя съчетава

забавни и интерактивни упражнения за ритъм и импровизация, подходящи за деца и младежи

Част от програмата е още “Джаз за деца”, който запознава малки и големи с красотата на джазовите аранжименти.

За гостите от цялата страна организаторите на “Джаз в парка” предлагат специални предложения за настаняване и клубна вечер с джаз изпълнители в L’avenue du Parc. През втория фестивален ден ще се проведе и еднодневна екскурзия до Крушунските водопади, Ловеч и Троянския манастир с предварително записване за всички желаещи.

Пълна информация за фестивалната програма и съпътстващите събития ще намерите в социалните канали на “Джаз в парка” във Facebook и Instagram.

Актуално

Избрано за вас