Кралският монетен двор увековечи Джеймс Бонд

Фото кредит: Royal Mint/PA

Кралският монетен двор увековечи Джеймс Бонд

Фото кредит: Royal Mint/PA
Сподели

Изминаха повече от 60 години, откакто Джеймс Бонд се появи за първи път на големия екран. За да отпразнува тази забележителна годишнина, Кралският монетен двор на Великобритания пуска нова серия монети. Те са посветени на най-популярния таен агент в света, съобщи „TVP World“.

Най-новата серия 007 включва дизайни, отбелязващи шестте десетилетия на Бонд, пише БГНЕС.

„Всяка монета ще се отличава с

уникален дизайн, свързан с филмите от съответното десетилетие,

което е доказателство за уменията за изработване на монети, които нашите майстори са усъвършенствали през годините“, заяви Ребека Морган, директор на отдела за възпоменателни монети в Кралския монетен двор.

Първата монета от Шон Конъри, който лети със самолет, наречен „Малката Нели“, във филма „Живееш само два пъти“ от 1967 г.

Дизайнът на монетите, посветени на останалите десетилетия, предстои да бъде обявен. През годините ролята на Джеймс Бонд е била изпълнявана от актьори като Роджър Мур, Пиърс Броснан и Даниел Крейг.

„Новите монети са

налични в злато с тегло 1 унция и сребро

с тегло 1 унция и са изсечени в съответствие с най-високите спецификации“, потвърди Андрю Дики от Кралския монетен двор. Според него те ще заинтригуват инвеститорите и колекционерите.

Кой ще бъде следващият Джеймс Бонд е един от въпросите, който измъчва феновете на филмите за 007, откакто Даниел Крейг обяви, че напуска франчайза.

За ролята на легендарния шпионин се спрягаха редица големи имена от световната сцена. Някои дори спекулираха, че следващият Бонд ще е жена. Арън Тейлър-Джонсън и Хенри Кавил обаче се очертаваха като фаворити.

Сега към тях се присъединява друг филмов гигант. Става дума за Килиън Мърфи, звездата от биографичния филм „Опенхаймер“.

Фото кредит: Royal Mint/PA

Актуално

Избрано за вас