Лили Иванова и с книга за бутиковия концерт в Народния театър

„Пеенето не е олимпиада – то е магия. Или я имаш, или я нямаш“, казва Лили Иванова в книга, която ще бъде представена на специалния ѝ бутиков концерт в Народен театър “Иван Вазов” утре, 19 май.

„Младостта е качество, което се придобива с възрастта!“, добавя примата на българската естрада в „Лили Иванова. Моят личен дневник“.

Изданието съдържа мисли на Лили Иванова за Бог, България и публиката, които естрадната прима е записвала през последните 15 години.

„Могат да ми простят физическата сила и младостта, която изглежда непреходна, но не могат да ми простят силата на духа, защото моят дух ги смазва. А това е мотото на живота ми“, пише още певицата в книгата.

„Дневникът на Лили Иванова – това е вътрешният ѝ свят, където тя не допуска никого.

Върху белите листове, изписани с красив почерк, сякаш е нарисувана душата ѝ. И когато ги разгръщаш, виждаш една силна и одухотворена личност, която знае какво иска, измислила е как да го постигне  и е наясно с цената, която ще плати за това. Приятелство и предателство, любов и омраза, истина и лъжа, грешка и прошка, политика и история, свобода и окови, минало и бъдеще, сцена и публика – това са дневниците на Лили Иванова. Те са равносметка на един емоционален, взривяващ и достоен живот, чиято спирала се движи винаги нагоре. С една мисия – Лили живее, за да пее“, казва редакторът на изданието Валерия Велева.

В книгата са събрани и част от интервютата на певицата от последното десетилетие.

Страниците ще покажат за първи път всички награди на Лили Иванова.

Има ги и двата “Златни Орфея”, десетките държавни и международни музикални отличия и дори връчените ѝ пагони на полковник от Българската армия.

„Лили Иванова. Моят личен дневник“ разкрива още отношението на изпълнителката към модата.

Публикувани са и близо 270 снимки, като за първи път са показани архивни фотографии на нейните родители, на сестра й и на племенниците й.

От екипа на певицата казват, че за всички почитатели, които няма да присъстват на концерта, но искат да се сдобият първи с книгата – специален щанд пред Народния театър ще я предлага. Той ще работи от от 16:00 часа на 19 май – до изчерпване на количествата.

От днес, 18 май, книгата е достъпна за в напълно нов онлайн магазин LI.

Технически редактор на изданието е Милена Евтимова, графичният дизайн е на Иван Панов. Автор на фотографията на корицата е Васил Къркеланов, дизайнът на корицата е на Ина Янева, а мениджър на проекта е Николай Недеков.

Фотокредит: @Lili.Ivanova.Official

Четете още:

Свършиха най-скъпите билети за концерта на Лили Иванова

Павел Владимиров режисира Китодар Тодоров в рок кавър по хит на Лили Иванова

Актуално

Избрано за вас