„Неведение“ – новият моноспектакъл на Албена Ставрева

„Неведение“ – новият моноспектакъл на Албена Ставрева

Сподели

„Неведение“ – новият моноспектакъл на Албена Ставрева ще бъде представен премиерно на 12 ноември. Албена Ставрева е част от трупата на „Народен театър“ Иван Вазов и играе в спектакли като „Частици жена“( реж. Крис Шарков), „Народът на Вазов“ (реж. Диана Добрева), „Големанов“ (реж. Стоян Радев) и „Калигула“ (реж. Диана Добрева).

В „Неведение“ обаче освен като актриса, зрителите ще я видят и в две други роли – на режисьор и сценогаф. Консултант на поставновката е Явор Гърдев, а музиката е на Мира Искърова.

„С буркан сладко и стар куфар Гичка Кукуто, намереница на селския свещеник, е сама в камбанарията на църквата. Историите  ѝ са безумно смешни и в тях се оглежда абсурдният изгубен свят на едно малко село“.

Историите  ѝ са едновременно с това тъжни, защото детинската доверчивост не прозира злото, дори когато се изправи лице в лице с него. Разказ за самотата на различния, за неистовото живеене на ръба на разума и за безусловната обич. Един живот, пълен с чудеса и спомени, побрани в кибритена кутия“.

Следващите дати,

на които може да гледате „Неведение

са 19 ноември от 11:00 ч. в рамките на „Нощ на театрите“, 23 ноември, 1 декември и 29 декември на сцената на Народния театър.

Вижте още:

@Photocredit: bTV

Актуално

Избрано за вас