Диригент Роберто Молинели: Музиката на Майкъл Джексън ще звучи вълшебно

Фото кредит: Luigi Angelucci

Диригент Роберто Молинели: Музиката на Майкъл Джексън ще звучи вълшебно

Фото кредит: Luigi Angelucci
Сподели

Италианският диригент, композитор и виолист Роберто Молинели пристигна в България за представянето на спектакъла “Thriller – историята и легендата за Майкъл Джексън”. Маестрото вече е в морската ни столица и репетира с оркестъра на Държавна опера Варна за двата концерта, които подготвя за българската публика.

На 15 ноември варненци първи ще имат възможността да се насладят на

музикалния разказ за живота на краля на поп музиката,

а на 17 ноември концертът ще е в Зала 1 на НДК.

„Концертът ще разкаже историята на Майкъл Джексън, като започне с първия му голям хит „Blame It On The Boogie“, който изпълнява заедно с братята си в The Jackson 5″, споделя Молинели. – Той подчерта, че по време на концерта ще бъде отбелязана огромната заслуга на певеца във връзка с опазването на планетата.

Роберто Молинели гостува за първи път в България, а след репетицията  с орекстъра на Варненска опера, е спокоен, че музиката на Майкъл Джексън ще звучи вълшебно. Определя музикантите ни като колаборативни и талантливи.

Прецизен във всеки детайл, диригентът обяснява избора на солисти за концерта.

„В спектакъла пеят Матия Шаша и Клариса Вичи – двама много популярни италиански певци. Те са едни от най-добрите изпълнители на такъв тип музика. Винаги лично и

с огромно внимание подбирам певците за всеки отделен проект,

който създавам“, категоричен бе той.

Молинели е известен в цял свят с невероятния си усет към кросовър концертите. Музикантът гордо отбелязва, че такъв тип проекти са негова запазена малка. Започва да пише рок, поп и джаз за симфоничен оркестър в далечната 2003 г. и е пионер в областта.  През годините е правил концерти с музиката на Пинк Флойд, Куин, Металика, Дийп Пърпъл, Принс, Дейвид Боуи и др.

„Оркестърът е най-древния инструмент в историята”, отбелязва Молинели .

Билетите за мултимедийния спектакъл “Thriller – историята и легендата за Майкъл Джексън” във Варна вече са разпродадени. Все още има билети за събитието в София на 17 ноември. Налични са в мрежата на Eventim и Билетен център – НДК.

Фото кредит: Luigi Angelucci

Актуално

Избрано за вас