Metallica преобръща музикалния свят със 72 Seasons

Metallica преобръща музикалния свят със 72 Seasons

Сподели

Metallica представи титулната  песен от предстоящия си 12-ти студиен албум 72 Seasons. Сингълът, заедно с официален видеоклип, са епично 8-минутно пътешествие, пресъздаващо борбата с гнева и вътрешния мрак.

Музикалната колекция на легендарната група излиза след представянето на песена If Darkness Had A Son, определена като

„звукова ретроспекция на кариерата на бандата“,

Screaming Suicide и мощното първо парче Lux Æterna, пише dir.bg.

Новият трак, написан от Джеймс Хетфийлд, Кърк Хамет и Ларс Улрих, е въплъщение на концепцията зад заглавието на проекта.

Водалистът подробно я описва с думите:

„Заглавието 72 Seasons е вдъхновено от любима моя книга, която описва първите 18 години от живота ни. А именно, оформянето на нашата истинска или фалшива същност. Албумът разкрива концепцията за влиянието на родителите ни върху изграждането на нашата личност. Мисля, че най-интересната част от това е продължаващото изследване на тези основни убеждения и как чрез тях ние виждаме света днес. Като зрели хора, ние пресъздаваме или реагираме на тези детски преживявания, притиснати от избора

дали да останем затворници на детството, или да се освободим“.

Албумът 72 Seasons, 11-ти студиен в над 40-годишната история на групата, ще излезе на 14 април.

В средата на май (на 17 и 19 май) групата ще има концерти в Амстердам и в Париж, както и в Хамбург. От август до ноември 2023 г. бандата ще обикаля САЩ и Канада, преди да се върне отново в Европа. До септември 2024 г. Хетфийлд и момчетата ще забиват из Северна Америка.

Фотокредит: ANIMATO MUSIC / UMG

Актуално

Избрано за вас