Нина Николина празнува Деня на детето с „Кралю Порталю“

Фотокредит: Nina Nikolina / Facebook

Нина Николина празнува Деня на детето с „Кралю Порталю“

Фотокредит: Nina Nikolina / Facebook
Сподели

Нина Николина, съвместно с актьорите Георги-Маноел Димитров и Димитра Попова, кани малки и големи на концерт-спектакъла „Кралю Порталю“.

Събитието ще се проведе на 1-ви юни в столичното арт пространство „Топлоцентрала“

Кралю Порталю е онази игра от детството ни, за която си спомняме с умиление. Точно от там произлиза и заглавието на спектакъла, който ще се проведе като

интерактивно преживяване за деца над 6 години,

споделят от БНР. По този начин малчуганите ще имат възможност да се научат на различни фолклорни песни, игри, гатанки и обичаи.

Фотокредит: Nina Nikolina / Facebook

В дигиталната ера, предоставяща милиони опции за забавления като видео игри и интерактивни сайтове, аналоговите похваит за веселба от детството ни се забравят с всеки изминал ден. Това изтъкват и организаторите на събитието. Въпреки това, красотата на нашия фолклор не е за подценяване, тъй като винаги успява да привлече вниманието на публика в широк възрастов диапазон.

Нина Николина сподели в ефира на „Нашият ден“, че идеята зад спектакъла е нейна. Певицата разкри, че е от особено значение за нея

правилното предаване на традициите на децата,

за да могат да ги продължат. „Важно е да помним традициите, за да знаем откъде произлизаме и да можем да се запазим като идентичност. Нашият фолклор е само тук, такъв какъвто е бил и е важно да го предадем напред, за да не стои само в книгите.“ споделя Нина Николина и добавя: „Това е най-големият ужас в моите представи.

Фотокредит: Nina Nikolina / Facebook

Достигането до млади аудитории е нелека задача. Това е и една от причините Нина Николина и нейната група „Джаз и традиции“ да преобличат

фолклора в модерни аранжименти

Певицата разкрива, че не лесно да се занимаваш с некомерсиална музика, но вярва,че усилията й си си струват. „Дори да пееш за един човек си струва.“, заявява Николина.

Българският фолклор е особено ценен и важен за култивирането на нашата култура. Както споделя Нина Николина, ние сме длъжни да се опитаме да запазим своята идентичност, да я съхраним и да се грижим за нея. На 7Arts.bg имате възможност да се насладите на фолклорни спектакли.

Актуално

Избрано за вас