Откриват новия карнавален сезон в Габрово

Фото кредит: carnival.gabrovo

Откриват новия карнавален сезон в Габрово

Фото кредит: carnival.gabrovo
Сподели

Всяка година на 11.11 точно в 11:11 ч. в града на хумора и сатирата, Габрово, се открива петото годишно време – карнавалното. Със специално събитие на главната пешеходна улица в града се обявява темата на Карнавала следващата година.

Уникалното събитие се провежда всяка година през май, когато е и празникът на града. Габрово е известен със своя хумор, котките без опашки и пестеливостта на гражданите си. Тук се намира и единственият по рода си Дом на хумора и сатирата.

„Интересът към новото карнавално време и темата в Габрово рязко нарасна след 2019 година, когато всички установиха, че

каквато е темата на габровския карнавал, това ще се случва и по света.“,

написаха организаторите на събитието във Фейсбук. „Сега всякакви хора от близо и далеч се опитват да се домогнат до така ценната информация по всевъзможен начин. Фактът, че все още нищо не е изтекло в пространството също е доста съмнителен – екипът или е от супер професионалисти, или са ги пратили на почивка някъде на високо, или са ги опиянили с някоя билка, или пък изобщо нищо не знаят, за по-сигурно. Но ние ще се придържаме към първата версия.“, се казва в поста на страницата на Карнавала.

През 2019 г. темата на култовото за града събитие беше „Маски горе“, имайки предвид карнавални маски. Случилото се в света през следващата 2020 г. обаче по ирония принуди всички да сложат маските си – но този път не карнавалните…

През 2023 г. габровският Карнавал чества своята 100-годишнина. Повече за историята му може да прочетете на страницата на Карнавала.

Фото кредит: carnival.gabrovo

Актуално

Избрано за вас