Задават се три нови филма от сагата „Междузвездни войни“

фотокредит: Lucasfilm

Задават се три нови филма от сагата „Междузвездни войни“

фотокредит: Lucasfilm
Сподели

Пригответе се да подадете пуканките, защото нова вълна „Междузвездни войни“ идва директно от кухнята на Lucasfilm („Лукасфилм“).

Компанията току що обяви три нови филма от франчайза

Новината беше оповестена в рамките на европейското честване за 2023 г. на „Междузвездни войни“ в Лондон от президента на филмовото студио Катлийн Кенеди.

В един от филмите актрисата

Дейзи Ридли отново ще е в ролята на Рей

– главната героиня в последната трилогия от култовата космическа сага.


Режисьори ще бъдат Джеймс Манголд („Логан“, „Индиана Джоунс 5“), Дейв Филони („Мандалорианецът“, „Асока“) и носителката на „Оскар“ Шармийн Обейд-Чиной („Мис Марвел“), които също излязоха на сцената на Star Wars Celebration Europe 2023.

Филмът на Манголд ще се върне към зората на джедаите

Режисираният от Филони ще бъде за Новата република и ще сложи край на взаимно свързаните истории, разказани в „Мандалорианецът“, „Книгата на Боба Фет“, „Асока“ и други сериали на Disney+.

Филмът на Обейд-Чиной ще се фокусира върху събитията след „Възходът на Скайуокър“ – деветия и последен филм от оригиналната сага. Героинята на Дейзи Ридли – Рей, ще създаде нов джедайски орден. Действието на филма ще се развива 15 години след събитията в деветия епизод.

Актрисата Дейзи Ридли ще се завърне в ролята на Рей. / фотокредит: Lucasfilm

„Джордж Лукас създаде „Междузвездни войни“, за да се движи напред и назад по една митологична времева линия.

Сега се стремим да разширим тази времева линия,

изграждайки богато бъдеще, разширявайки настоящето, навлизайки дълбоко в миналото. Искаме да разкажем нашите истории, и сме развълнувани, че работим с някои от най-добрите и най-страстни режисьори по проекти, които ще обхванат миналото, настоящето и бъдещето“, каза по време на събитието в Лондон Катлийн Кенеди.

Актуално