Създателите на сериала „Приятели“ почетоха паметта на Матю Пери

Снимка: Gregg DeGuire/FilmMagic/Getty Images

Създателите на сериала „Приятели“ почетоха паметта на Матю Пери

Снимка: Gregg DeGuire/FilmMagic/Getty Images
Сподели

Семейството, приятели и знаменитости скърбят за загубата на Матю Пери, звездата от телевизионния сериал „Приятели“ от 90-те години, ден след като американският актьор бе открит мъртъв в джакузи в дома си в Лос Анджелис, съобщи Ройтерс.

„Матю внесе толкова радост в света – и като актьор, и като приятел“, се посочва в изявление на семейството на актьора до сп. „Пийпъл“. „С разбити сърца сме от трагичната загуба на нашия обичан син и брат“. В изявлението се изразява благодарност към почитателите на Пери.

Всичко това изглежда невъзможно, се посочва в съвместно изявление от неделя на създателите на „Приятели“ Марта Кауфман, Дейвид Крейн и Кевин Брайт. „Можем да кажем само, че се чувстваме благословени, че той бе част от живота ни“.

Вестта за кончината на Пери бе разпространена късно вечерта в събота в множество медии в САЩ, последвана от изявления от Ен Би Си, телевизионната мрежа, излъчвала сериала „Приятели“ в продължение на десет години, и от „Уорнър брос телевижън груп“, продуцент на ситкома.

Официално не бяха съобщени подробности, предава БТА.

На въпрос за обстоятелствата около смъртта на Пери, говорителят на противопожарната служба на Лос Анджелис кап. Ерик Скот отговори, без да посочва поименно актьора, че

пожарникари са се отзовали на повикване от адрес

в района Пасифик Палисейдс с информация, че е намерен „мъж в безсъзнание в джакузи“.

„Минувач е извадил главата на мъжа над водата и го е изтеглил, след като пристигнали, пожарникарите го извадили от водата“, написа Скот в отговор на въпроса на Ройтерс. Той добави, че бърз медицински преглед на място е установил, че мъжът е починал, преди да дойде спешен екип. Причината и начинът на смъртта предстои да бъде определен от медицински представители, допълни той.

Отговорът на Скот съвпада с няколко медийни съобщения, които, позовавайки се на правоохранителните органи, Пери е намерен в гореща вана в дома си в Лос Анджелис. Не се подозира насилствена смърт.

Той почина година след публикуването на мемоарната книга „Матю Пери: Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“. В нея той описва десетилетната си борба с

пристрастяването към болкоуспокояващи и алкохол,

през която, както сам казва, няколко пъти се е озовавал на ръба на смъртта.

В уводните думи на мемоарите си канадско-американският актьор пише: „Здравейте, казвам се Матю, макар всички да ме познават под друго име. Приятелите ме наричат Мати. И би трябвало вече да съм мъртъв.“ По онова време, както Пери сам казва, той е трезвен от осемнадесет месеца. Той се сдоби със слава и остава най-известен с ролята си на сардоничния, находчив анализатор на данни Чандлър Бинг от сериала „Приятели“, който е сред топ 10 на телевизионните програми в най-гледаното време в САЩ за по-голяма част от периода на излъчването си между 1994 г. и 2004 г.

В публикация на официалната страница на „Приятели“ в Инстаграм се казва: „Поразени сме да научим за кончината на Матю Пери. Той бе същински дар за нас“. Пери и останалите петима актьори във водещите роли в сериала – Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиса Кудроу, бяха високо оценени от критиката за „химията“ помежду си на снимачната площадка и се сдобиха със слава за ролите си. До неделя следобед нито един от актьорите не бе коментирал публично кончината на Пери, отбеляза Ройтерс.

Певицата Адел почете паметта му със сълзи на очи от сцената на шоуто си в Лас Вегас в събота вечер. „Ще запомня този герой до края на живота си. Той бе вероятно най-добрият комик на всички времена“, каза Адел.

Фото кредит откриваща снимка: Gregg DeGuire/FilmMagic/Getty Images

Актуално

Избрано за вас