Изгонена от Русия звезда от „Кухня“ пристигна в София

Фотокредит: BTV

Изгонена от Русия звезда от „Кухня“ пристигна в София

Фотокредит: BTV
Сподели

Дмитрий Назаров, звездата от популярния руски комедиен сериал „Кухня“, пристигна в България заедно със съпругата си Олга Василева. Двамата актьори гастролират в българската столица, за да изиграят спектакъла „Килнатата държава“, заради който бяха изгонени от Московския театър.

След като бяха принудени да напуснат Русия, артистичното семейство живее във Франция.

Назаров и Василева са поредните руски артисти, които биват изгонени от родината си заради антивоенна реторика. На Назаров е съставен протокол за дискредитиране на руските въоръжени сили. 

Фотокредит: BTV

Нас ни принудиха да напуснем страната, ние пристигнахме тук (Франция) за новогодишните празници и ни съобщиха, че ни уволняват. И именно тук ни казаха, че е по-добре да не се връщаме, тъй като не е ясно какво ще се случи с нас. Мъчно ни е за децата, които останаха там, за зрителите, за родителите, за кучето ни.“, споделя Олга пред BTV.

Звездата от „Кухня“ споделя, че според него е от изключително значение и артистите да бъдат социално и политически активни, вземайки отношение към света.

Ние въздействаме на сърцето, на душата, така че нещата да останат там, именно в душата и сърцето.“, казва актьорът.

Спектакълът „Килнатата държава“ е своенравен „наръчник“ на възгледите на актьорите и техните размисли върху теми като свободата и настоящите събития, като тези тежки теми са поднесени на публиката с много сатира и музикални етюди. 

Фотокредит: BTV

Ние ще покажем нашето емоционално отношение към тези процеси, не фактологията. А нашето отношение е към ужаса, който се е наместил не само в Русия, не само в Украйна. Това е раково образувание, което е обхванало целия свят.“, споделя Дмитрий.

Олга нарича Русия „трамплин към ада“ и подчертава, че според нея в театъра  трябва да се говори за най-важното в такива моменти, а именно любовта един към друг.

…единствено любовта би могла да спаси това, което все още може да бъде спасено.

Спектакълът „Килнатата държава“ ще се изиграе на 22 май в Театър „Азарян“, „Зала 2“ на НДК.

Актуално

Избрано за вас