Барби с исторически рекорд и $337 млн. в премиерния си уикенд

Барби с исторически рекорд и $337 млн. в премиерния си уикенд

Сподели

Филмът „Барби“ на Грета Гервиг вече постави рекорди за най-касов премиерен ден през 2023 г. Той постави исторически рекорд, отчитайки $337 млн. в премиерния си уикенд. „Опенхаймер“ се нареди до него с над $175 млн. Стратегическо маркетинг решение беше двата тотално различни филма да се пуснат по едно и също време.

„Барби“ надмина рекорда на „Жената чудо“

Според Variety, между четвъртък, когато са продадени най-много билети за предпремиерни прожекции за 2023 г. – над 22 млн. долара, и петък, когато са продадени близо 50 млн. долара, филмът бързо е надминал рекорда за ден на откриване от малко над 51 млн. долара, поставен от „Спайдър-Мен: През Спайди-вселената“.

Предишни оценки на Forbes сочеха, че „Барби“ ще спечели около 110 млн. долара през премиерния си уикенд – цел, която филмът постигна  само от петъчните продажби. Продукцията се превърна в петата по големина премиера за годината. С най-гледани премиерни уикенди се нареждат „Супер Марио Брос“ (146 млн. долара), „Спайдър-Мен: През Спайди-вселената“( 120,5 млн. долара), „Пазители на галактиката Vol. 3“ на Marvel (118,4 млн. долара) и „Малката русалка“ на Disney (118 млн. долара).

По-впечатляващото обаче е, че „Барби“ се превърна в най-доходоносния премиерен уикенд от жена-режисьор. Това е рекорд, който преди това се държеше от „Жената чудо“, чиито приходи от премиерния уикенд достигнаха 100,5 млн. долара.

Цифрите ще бъдат огромно постижение за Гервиг, която в интервю за The Guardian в началото на юли с нетърпение очакваше премиерата на филма. „Аз просто съм толкова нервна. Толкова съм нервна. Развълнувана съм! Просто не мога да повярвам, като че ли ето го… Да тръгваме“, казва Гервиг пред изданието.

Актуално

Избрано за вас