Старозагорци гледат хитови български филми под звездите

Старозагорци гледат хитови български филми под звездите

Сподели

Община Стара Загора ще проведе за втори път това лято инициативата „Лятно кино под звездите“. По време на събитието, зрителите ще могат да се насладят на хитови български филми. Това съобщават на официалния сайт на местната администрация. Жителите и гостите на града ще могат днес и утре да се гледат няколко родни продукции, създадени през последните години, предава БТА. Тази вечер на сцената на Античен форум „Августа Траяна“ зрителите ще могат да видят на голям екран филма „Привличане“.

„Привличане“ разказва за младата учителка по история Лора Ангелова (Яна Маринова) е разкъсвана между любовта си към училището, което баща ѝ е основал, и миналото си на състезател по спортни танци. Колегите и я уважават, а учениците я обожават. Всичко изглежда безоблачно до мига, в който директорският пост в гимназията е овакантен и Ангелова се оказва в пряка конкуренция с

амбициозната си и коварна колежка

Великова (Койна Русева). Повереният на Лора 12-ти клас също е изправен пред проблеми. Диана (Луиза Григорова), дъщеря на основния спонсор на елитното училище (Башар Рахал), е красива и секси лигла, която не пропуска да демонстрира луксозния си начин на живот. Тя смята, че на света няма нещо, което да не може да се купи със секс или пари. Дори това да е гаджето на най-добрата ѝ приятелка Соня (Радина Боршош). Манипулациите на Диана водят до разразяването на скандал, в центъра на който е секс клипче с нейни съученици, заснето в танцовата зала на Лора Ангелова. Междувременно в училището е назначен нов преподавател по музика – Калин Соколов (Александър Сано), поп звезда и новоизлюпен продуцент. Училищните връзки неизменно ще го оплетат.

Утре киноманите ще могат да се насладят на романтичната екшън комедия „Диви и щастливи“.

Боряна (Яна Маринова) е разведена и недоволна от себе си жена, която се лута в настоящето. Животът ѝ напълно се обърква, когато решава да помогне на гаджето си Цветан (Явор Бахаров). Той е съмнителен тип, но Боряна е

заслепена от любов

и най-вече се страхува да остане сама. „Заема“ 30 хиляди лева от сейфа на богато английско семейство, за което работи, с идеята да ги върне преди някой да забележи. Действията ѝ пораждат ефекта на снежната топка. „Без да иска“ отвлича сина на богаташите Мартин (Базил Айденбенц) и въвлича най-добрата си приятелка Мила (Луиза Григорова) в цялата история. Последва ураган от импулсивни решения и двете жени се оказват на пътя към Варна с отвлечен мъж на задната седалка на кола, торба с откраднати пари и ченгетата по петите им. Планът им е да занесат парите на Цветан, а той да им помогне да напуснат страната. По пътя обаче двете жени преоткриват себе си и разбират какво е нужно, за да бъдат щастливи.

И двете киновечери, на които можем да гледаме двете известни български продукции са с вход свободен.

Първите две прожекции на български филми на открито в Стара Загора се проведоха в средата на юли и предизвикаха голям интерес. Бяха представени филмите „В сърцето на машината“ и „Игра на доверие“. Целта на община Стара Загора е да предложи богата програма за всички открити сцени, посочват от местната администрация.

Актуално

Избрано за вас