Съпругата на Брус Уилис бори дезинформацията: Той е щастлив и изпълнен с любов

Снимка: JAMIE MCCARTHY/GETTY

Съпругата на Брус Уилис бори дезинформацията: Той е щастлив и изпълнен с любов

Снимка: JAMIE MCCARTHY/GETTY
Сподели

Ема Хеминг Уилис иска да изясни как погрешното медийно отразяване на неврокогнитивните заболявания може да повлияе на семействата – включително и на нейното.

В откровен видеоклип, публикуван в Instagram, 47-годишната Ема споделя разочарованието си от заглавие за здравето на 68-годишния ѝ съпруг Брус Уилис.

„Заглавието в общи линии казва, че няма повече радост в съпруга ми. Мога да ви кажа, че

това е далеч от истината“,

изтъкна тя.

След това казва, че опитът на нейното семейство е бил „напълно противоположен“ в условията на диагнозата „фронтотемпорална деменция“ (ФТД) на Брус.

„Има скръб и тъга. Има всичко това, но започваш нова глава“, каза Ема и добави, че новата глава е изпълнена

„с любов, с връзка, с радост, с щастие“.

Във видеото съпругата на Уилис разсъждаваше по-подробно за неточните репортажи, които е видяла. Тя насърчи медиите да бъдат „внимателни“ за това как се оформят историите за деменция.

„Опитът ми показва, че две неща могат да бъдат верни и да съществуват едновременно. Скръб и дълбока любов. Тъга и дълбока връзка. Травма и устойчивост. Трябваше да се измъкна от собствения си път, за да стигна до този момент. След като пристигнах, животът ми наистина започна да придобива смисъл и имах истинско чувство за цел. В тази история

има толкова много красота и душевност“,

пише тя, цитирана от People.

„Това, което разбрах, е, че ни обучават грешните хора. Хора, които имат мнение, а не опит. Хора, които не са отделили време, за да се информират правилно за всякакъв вид неврокогнитивни заболявания“, продължи Ема.

Актуално

Избрано за вас