Повдигат обвинение срещу Белослава за шофирането след употреба на алкохол

Повдигат обвинение срещу Белослава за шофирането след употреба на алкохол

Сподели

Популярната българска певица Белослава се озова в центъра на вниманието след като бе обвинена в шофиране под влияние на алкохол с над 1,2 промила в кръвта. Инцидентът се разигра на 11 юли, след парти по повод рождения ѝ ден. Тогава тя бе спряна от екип на 6-о РУ, който видял да излиза от магазин и да се качва в колата си.

След тестовете за алкохол, дрегерът отчел 1,25 промила алкохол в кръвта. Вземането на кръвна проба бе отказано от нейна страна.

Малко по-късно Белослава се извини на феновете си в социалните мрежи, пишейки:

„Скъпи приятели, Моя любима публика, в нощта на своя рожден ден, допуснах огромна грешка, неприсъща за мен. За беда и за урок понасям всички последствия. Дължа своите дълбоки извинения, на най-близките хора до мен и на най-топлата и обична публика, която имам. Благодаря за огромната подкрепа, през последните 24 часа и за безрезервната обич през изминалите 24 години. С огромно извинение и уважение към всички вас! Ваша Белослава“

Но какво следва след обвинението? Певицата няма да остане без колата си, въпреки новите законови мерки, според които шофьорите, заловени с алкохол в кръвта над 1,2 промила или под влияние на наркотични вещества, ще бъдат изправени пред по-строги санкции. Освен вече съществуващите глоби и временни лишения от права, законът предвижда и конфискация на автомобила за нарушители. Причината това да не важи за Белослава е, че промените влязоха в сила в началото на август.

По случая с изпълнителката е образувано досъдебно производство. В хода на разследването до момента са разпитани и свидетели.

Актуално