Metallica отмени концерта си заради Covid-19

Metallica отмени концерта си заради Covid-19

Сподели

Американските хеви метъл легенди Metallica бяха принудени да отложат концерта си на 3 септември във Финикс. Впоследствие стана ясно, че фронтменът Джеймс Хетфийлд е дал положителна проба за Covid-19, предава CNN.

„Много съжаляваме, че трябва да съобщим, че планираната за утре дата M72 на State Farm Stadium се отлага за събота, 9 септември 2023 г., тъй като, за съжаление, Covid е застигнал Джеймс, се казва в изявлението на групата, споделено в официалния ѝ профил в X, сайта, известен преди като Twitter.

„Изключително разочаровани сме и съжаляваме за всяко неудобство, което това ви е причинило. Очакваме с нетърпение да се завърнем, за да завършим M72 No Repeat Weekend в Глендейл следващата събота“, добави групата.

Първоначално планираното за неделя шоу щеше да бъде последното от двете в Глендейл, Аризона. В момента групата е на турнето си M72 в САЩ и изнася по два концерта във всеки град. Билетите за шоуто на 3 септември „ще бъдат почетени на 9 септември“, заяви групата.

Случаите на Covid-19 се увеличиха в САЩ това лято. Според последните оценки на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ в национален мащаб най-много нови инфекции се дължат на новия вариант EG.5, който е производен на рекомбинантния щам XBB от семейството Omicron. Макар че понастоящем степента на заболеваемост остава на сравнително ниски нива в сравнение с началото на пандемията, медицинските експерти са съгласни, че вероятно има повече инфекции, отколкото сегашните системи за наблюдение могат да обхванат, и предупреждават за възобновяване на вируса.

Фото кредит откриваща снимка: Tim Saccenti

Актуално

Избрано за вас